Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 18-04-2007

Politie onderzoekt diefstal navigatiesysteem

ASSEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is een navigatiesysteem gestolen uit een personenauto. Deze stond geparkeerd op de oprit van een woning aan de Buxushage in de wijk Kloosterveen. Een getuige zag dat de dader half met zijn bovenlichaam in de auto hing. Toen de dader werd aangesproken door de getuige liep hij snel weg in de richting van de Hulsthage. Het navigatiesysteem bleek weggenomen te zijn uit de auto. De politie onderzoekt de zaak en zal een buurtonderzoek instellen. (07-132099)

Slingerende man rijdt onder invloed drugs

HOOGEVEEN - Dinsdagavond werden surveillerende agenten in de Nadirlaan aangesproken door een groep fietsers. Zij zagen een personenauto die slingerend over de weg reed. De agenten zagen even later de personenauto afslaan richting de Mr. Cramerweg. De bestuurder negeerde het roodlicht en slingerde over de Mr. Cramerweg naar Hollandscheveld. De bestuurder werd vervolgens staande gehouden en tijdens deze handeling zagen de agenten een honkbalknuppel in de auto liggen. De man werd vervolgens aangehouden voor verboden wapenbezit en rijden onder invloed. Na verhoor op het bureau verklaarde de man dat hij een aan honkbal deed en daarom de knuppel in zijn auto had liggen. De knuppel is in beslag genomen. De man verklaarde dat hij afgelopen maandag coke had gesnoven en dinsdag nog wat weed had gebruikt. Om dit vast te stellen is een urineproef van de man afgenomen. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uren en werd heengezonden. (07-132048)

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

ASSEN Dinsdagmiddag is een 46-jarige man uit Assen aangehouden wegens diefstal van enkele t-shirts. Dat gebeurde in een winkel aan het Forum. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. (07-131933)

Aan de Scharmbarg is dinsdagmiddag een 27-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van boodschappen in een supermarkt. Hij is aangehouden en kreeg ook een dagvaarding mee. (07-132007)

In een supermarkt aan het Burgemeester de Dreuplein werd een 38-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij in een supermarkt was betrapt bij diefstal van 2 pakjes sigaretten en een pakje shag. Omdat de man erg recalcitrant was en een verhoor niet mogelijk was, is hij ingesloten en zal woensdagmorgen worden verhoord. (07-132008)

Aanhoudingen wegens openbare dronkenschap

EMMEN Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat een dronken man bij het NS-station aan de Spoorstraat zou liggen. Agenten troffen ter plekke een 56-jarige man uit Ter Apel aan. Een poging om hem op zijn benen te zetten mislukte omdat hij steeds omviel. Uiteindelijk is hij aangehouden en ingesloten. Als hij ontnuchterd is zal hij worden verhoord en wordt hem een bekeuring uitgereikt. (07-132022)

ASSEN Dinsdagavond heeft de politie aan de Groningerstraat een dronken man opgepakt die meerdere mensen had lastig gevallen. De man is ingesloten en zal na ontnuchtering worden verhoord. Ook zal dan zijn identiteit nog moeten worden vastgesteld want die is nog niet bekend. (07-132023)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.