Overtroeft eigen normen - Europese Commissie bespaart tot ...

18.04.2007 / 11:11 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Luxafoil

Luxafoil

Overtroeft eigen normen - Europese Commissie bespaart tot 30 op energieverbruik door zonnewerende en energiebesparende glasfolie van Luxafoil BRUSSELS, April 18 /PRNewswire/ --
De Europese Commissie bereikte recent een akkoord over maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan: Europa moet tegen 2020 zowat 20 minder energie verbruiken en zodoende zijn CO2-emissies eveneens met 20 verminderen! In het gebouw van de Europese Commisie-DG Milieu te Brussel, waar het departement Klimaatverandering en Kyoto resideert, werd alvast 2.300msquared Luxafoil Clear View geïnstalleerd. Deze zonnewerende maar tegelijk ook energiebesparende gemetalliseerde folie leidt zelfs tot 30 energiebesparingen, en dus tot een zeer grote reductie van CO2-emissies. Het energiebesparend effect werkt zowel in zomer als winter. De folie wordt aan de binnenkant van bestaande glasramen of glaspartijen gekleefd, terwijl de optische doorkijk of 'clear view' optimaal blijft. Uniek is ook de gewaarborgde 'return on investment', reeds na 2 tot 3 jaar. Door de installatie van Luxafoil realiseert de Europese Commissie nu reeds de vooropgestelde normen en houdt het de energiefactuur van haar gebouwen onder controle.

Concept

Luxafoil Clear View is een Belgisch, revolutionair concept dat een innoverend en milieuvriendelijk alternatief biedt voor warmte- en gebouwenbeheersing. De glasfolie bestaat uit hoogwaardige, gelamineerde polyesterlagen die van binnen uit tegen het glasraam worden gekleefd. Belangrijk is dat het de infrarode warmtestralen voor 93 buitenhoudt en de binnentemperatuur verlaagt met 6 tot 9degrees C. De UV-stralen worden voor 99 tegengehouden waardoor geen verkleuring meer optreedt van tapijten, meubilair, kunstwerken... Schittering op PC- en TV-screens behoort eveneens tot het verleden. Uniek is ook dat Luxafoil de enige producent is die de efficiënte warmtewerende folie niet alleen op verticale maar ook op schuine beglazing kan plaatsen, zoals glaskoepels, dakkapellen, lichtstraten, veranda's... Tegelijk blijft de optische klaarheid of doorkijk ook optimaal.

Waarom Luxafoil?

Met een daling van 6 tot 9degrees C aan binnentemperatuur profileert Luxafoil zich sowieso als een perfect Kyoto-alternatief voor wie geen airco of koelingsysteem heeft. Wie dat wel heeft, ziet zijn installatie op bepaalde lentedagen en zeker in de zomer op volle toeren draaien met...
een zware energiefactuur tot gevolg. Dit resulteert in een gebrek aan thermisch comfort en verminderde arbeidsprestaties. Bovendien is airco niet bevorderlijk voor de gezondheid, noch het klimaat. Op basis van het nieuw klimaatmodel dat rekening houdt met het broeikaseffect, zal Europa de komende decennia nog vaker geteisterd worden door (abnormale) hittegolven. Dat zal leiden tot extra aircotoestellen en dus extra uitstoot.

Energiebesparingen & ROI

Energiebesparingen voor gebouwen uitgerust met airco én met Luxafoil bedragen tijdens de maanden mei tot oktober gemiddeld 30. Hun return on investment is er al na 2 à 3 jaar. In de zomer realiseert Luxafoil Clear View dus temperatuursdalingen tussen 6 en 9 degreesc en wordt de zonnewarmte naar buiten gereflecteerd. Tijdens de winter werkt het effect in beide richtingen. Door zijn unieke samenstelling wordt de opgewekte warmte van de verwarming dan teruggekaatst in de kamer. Dit geeft in de winter een gemiddelde energiebesparing van 17 tot 25 afhankelijk van het glastype.

Uitgebreid getest

Luxafoil is momenteel Europees marktleider op het vlak van energiebesparende glasfolies en staat in voor de ontwikkeling en distributie. De Luxafoil Clear View glasfolies werden getest volgens de Europese normen (NBNEN410, 12898 en 673). De voorbije jaren zijn in Europa al heel wat projecten gerealiseerd met Luxafoil in kantoor- en residentiële gebouwen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen... waarbij de energiebesparende eigenschappen uitgebreid werden bewezen.

Ook particuliere markt

Luxafoil richt zich sedert zomer 2006 ook op de particuliere markt. Want ook wie in een villa of appartementsblok woont, of zijn veranda wil vrijwaren van het serre-effect, kan perfect Luxafoil laten installeren. De applicatie van externe zonnewering die sowieso altijd verduisterend werkt, is dan dankzij Luxafoil helemaal niet meer nodig. Samengevat: de Luxafoil-glasfolie laat het gewenste licht binnen, houdt de overtollige en schadelijke zonnewarmte buiten, zorgt voor een aangenaam thermisch comfort en reduceert drastisch de energiefactuur.

Info Luxafoil Clear View, www.luxafoil.eu +32-(0)3766-18-40,

info@luxafoil.eu

Demonstratiefilmpje op de website.

Contact:

Foto gebouw Europese Commissie te downloaden op,
www.luxafoil.com/nieuws/algemeen/fotos-europese-commissie; Woordvoerder Luxafoil: Ing. Luc Michiels, managing director, Luxafoil Clear View, +32-(0)495-208-207,
+32-(0)3766-18-40; Persrelaties: Phibo Press Communication, +32-(0)477/24-64-43, phibo@telenet.be