Woningcorporatie ziet het goede licht

18.04.2007 / 11:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia groep

Vestia groep

http://www.vestia.nl/

Vestia spaarlam..

Sinds 1 maart ontvangt elke nieuwe huurder van woningcorporatie Vestia bij contractafsluiting als welkomstgeschenk twee spaarlampen. Dit betekent dat er het komende jaar onder Vestia huurders minimaal 15.000 spaarlampen worden ingedraaid. Een energiebesparing van zo'n 118.500 euro en 315.000 kg CO2.

Meehelpen
Met haar spaarlampenactie haakt Vestia in op de actie 'Slimlicht' van MilieuCentraal en de campagne '1miljoenspaarlampen.nl' die Greenpeace begin dit jaar startte. Bedrijven en particulieren worden hiermee gewezen op het feit dat iedereen kan meehelpen aan de oplossing van het klimaatprobleem; door het gebruik van spaarlampen. Spaarlampen geven tegenwoordig evenveel en evenmooi licht als gewone gloeilampen. Ze gebruiken echter 4 keer minder energie en gaan 6 keer langer mee en zijn dus goed voor het milieu. Elke spaarlamp levert een besparing op het energieverbruik op van gemiddeld 7,90 euro per jaar.

Kortingsbonnen
Behalve aan nieuwe huurders, denkt Vestia ook aan haar 'zittende' huurders. Zij kunnen het klimaat en hun eigen portemonnee helpen door gebruik te maken van kortingsbonnen voor spaarlampen. De twee bonnen, van Kwantum en van Het Lichtparadijs vinden zij in de Woonvoordeelgids, die eind maart verspreid is met het bewonersblad Via Vestia.

Duurzaamheid
Vestia vindt dat haar huurders zich niet alleen prettig moeten voelen in hun woning, maar ook in hun wijk. De woningcorporatie heeft oog voor de leefomgeving en dus ook voor het milieu. In de afgelopen jaren heeft Vestia al veel gedaan op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn verscheidene projecten uitgevoerd op het gebied van energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen. Voorbeelden zijn projecten met bodemwarmte, vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Hiervoor werd Vestia in 2006 onderscheiden door het Ministerie van VROM met de Nationale Energie Toekomst (NET-)Trofee.

Milieubewust
Ook in het gebruik van materialen en water houdt Vestia rekening met het milieu. In 2005 was zij de eerste woningcorporatie in Nederland die bij alle nieuwbouw- en renovatieprojecten uitsluitend FSC-gecertificeerd hout gebruikte. Daarnaast is waterbesparing een thema waar Vestia actief in is. Dat kan in kleine dingen zitten, zoals het installeren van toiletten met een regelbare spoeling of het aanbrengen van waterbesparende douchekoppen en mengkranen. Ook het aanbrengen van individuele watermeters draagt bij aan waterbesparing, omdat het huurders bewuster maakt van hun watergebruik.

Over Vestia
Vestia is een landelijk werkende woningcorporatie met ca. 72.000 woningen en 5000 winkel- en bedrijfsruimten in beheer. Vestia is grootschalig waar dat financieel en beleidsmatig voordeel biedt en kleinschalig als het gaat om de huurder en zijn of haar woonomgeving. In de organisatiestructuur staat lokaal ondernemerschap centraal. De woningen zijn verdeeld over 13 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier gespecialiseerde bedrijven op het gebied van projectontwikkeling, makelaardij en interne aannemerij. In totaal werken er ruim 900 mensen bij Vestia.

///////////////////////