Siemens

Persbericht

0704. 923

Den Haag, dinsdag 17 april 2007

Siemens sleept Media Award 2007 in de wacht

De door Siemens geïntroduceerde Gigaset S450IP is door het populaire tijdschrift Media Totaal bekroond met de Media Award 2007. Dit is een prestigieuze prijs op het gebied van consumentenelektronica.

Het juryrapport roemde het gebruiksgemak en het feit dat het een zogeheten hybride toestel is en dus zowel geschikt voor de analoge telefoonlijn als voor internetbellen: Op het oog lijkt de Gigaset S450IP een normale DECT-telefoon voor uw dagelijkse communicatie met de buitenwereld. Maar buiten die traditionele telefoonlijn om, is de Gigaset geschikt voor het groeiende Voice over Internet Protocol-gebruik, kortweg VoIP. Hij is daarbij niet eenkennig wat VoIP-providers aangaat en levert een sublieme kwaliteit bij zowel spreken als luisteren. Voor de verschillende instellingen, staat een slimme elektronische hulp paraat. Media Totaal reikt jaarlijks op grond van objectieve criteria de Award uit, een speciaal voor het tijdschrift door de bekende Nederlandse kunstenaar Hans Blank vervaardigde bronzen plastiek. De Media' staat in binnen- en buitenland inmiddels hoog in aanzien.

De S450IP beschikt standaard over alle handige informatie van De Telefoongids. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker snel, makkelijk, zonder pc en gratis alle informatie van De Telefoongids en De Bedrijvengids kan opzoeken.

Siemens Home and Office Communication Device richt zich op het ontwerp, de productie en de distributie van het complete aanbod van Siemens Gigaset-producten, waaronder (draadloze) DECT telefoons, (draadloze) breedband internetproducten en home media set-top boxen (digitale TV) voor naadloos geïntegreerde communicatieoplossingen voor operators en consumenten. De onderneming is wereldwijd actief en heeft het afgelopen boekjaar een omzet van circa 1 miljard euro gerealiseerd. Meer informatie over Siemens Home & Office Communication Devices vindt op: www.siemens.nl/gigaset

Meer informatie voor de redactie:
Siemens Nederland BV
Josje Mosies
Telefoon: 06-21 20 35 97
E-mail: josje.mosies@siemens.com