Siemens

Persbericht

0704.924

Den Haag, woensdag 18 april 2007

Siemens maakt internetbellen voor kleine bedrijven eenvoudig én voordelig

De nieuwe HiPath BizIP oplossing van Siemens Enterprise Communications maakt betaalbare Voice over Internet Protocol (VoIP)-communicatie voor kleine bedrijven mogelijk, zonder dat er een kostbaar IP-telefoonsysteem of een complexe server aan te pas komt. Het systeem bestaat uit innovatieve peer-to-peer technologie en de communicatie verloopt via intelligente IP-telefoons, die onderling kunnen communiceren via een LAN-infrastructuur.

HiPath BizIP is een innovatieve, op peer-to-peer technologie gebaseerde Internet Protocol (IP)-oplossing. HiPath BizIP maakt kostenbesparende VoIP- communicatie mogelijk voor kleine organisaties en home offices (SOHO) zonder de aanschaf van een complexe bedrijfstelefooncentrale.
Bij de HiPath BizIP oplossing is de intelligentie in de IP-toestellen geïntegreerd en werkt het geheel als een IP-telefooncentrale. De toestellen communiceren met elkaar via IP over het local area netwerk (LAN). Door toepassing van plug and play technologie is de installatie en uitbreiding zeer eenvoudig geworden.

De HiPath BizIP-oplossing biedt veel nieuwe functies. Zo kan de gebruiker voordelig bellen via iedere SIP (Session Initiated Protocol) telefonie service provider en het ISDN. Het ondersteunt typisch zakelijke telefonie features zoals conferentiegesprekken, groepsschakelingen, verkort kiezen, een lijst met gemiste oproepen en oproepomleiding. De voicemail-functie is geïntegreerd, waarbij alle toestellen onderling samenwerken. Hierdoor gaan er geen berichten verloren wanneer een toestel bezet of tijdelijk buiten gebruik is. HiPath BizIP is schaalbaar en geschikt voor organisaties met maximaal 20 werknemers.

"Deze oplossing is ideaal voor kleine bedrijven. Met een relatief kleine investering is het nu mogelijk om een robuust VoIP-systeem op te zetten zonder dat daarvoor een complexe communicatie-infrastructuur nodig is," aldus Aris Vink, manager productline en after sales Siemens Enterprise Communications in Nederland. "Daarnaast zijn de installatie- en onderhoudskosten geminimaliseerd, omdat de bestaande LAN-infrastructuur intact blijft en de peer-to-peer technologie complexe telefoonconfiguraties overbodig maakt."

De communicatie met de SIP service provider en het openbare ISDN verloopt via de 'BizIP Access Device'. Dit zorgt ervoor dat de VoIP-telefoonnummers van de service provider kunnen worden gebruikt voor internet-telefonie, de ISDN-lijnen of beide. De HiPath BizIP-oplossing is bij uitstek geschikt om gebruikt te worden met voordelige VoIP-telefoniediensten van SIP telefonie service providers. Verder kunnen op de Access Device analoge telefoontoestellen, faxapparaten en deurintercoms worden aangesloten.

Voor meer informatie over Siemens HiPath producten: www.siemens.nl/enterprisenetworks

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel:(070) 333 2095
E-mail:josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo