Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 18 april

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd in de omgeving van de Vliegveldweg. Dinsdagmiddag rond twaalf uur hielden agenten een verkeerscontrole. Daarbij schreven zij bekeuringen uit voor ondermeer het rijden zonder autogordel (3), geen richting aangeven (2), niet-handsfree bellen (4) en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (2).


* POLITIE HOUDT VADER AAN NA MISHANDELING

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdag een 48-jarige Rotterdammer aan voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 14-jarige dochter te hebben mishandeld door haar met een riem te slaan. Dit gebeurde in hun woning aan de Adrianastraat. Het meisje liep meerdere verwondingen op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD; HOEVEELHEID GESTOLEN GOEDEREN

AANGETROFFEN
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold in een woning. Dinsdagochtend rond acht uur controleerden agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een woning aan De Bonaire. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan met ruim dertig planten. Ook zag het politiepersoneel diverse goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren zoals gereedschap, een flatscreen, computerapparatuur, een jetski en ski's. De kwekerij is ontmanteld, in beslag genomen en door de ROTEB vernietigd. Energiebedrijf ENECO doet onderzoek naar de diefstal van stroom. De politiemensen hielden de 24-jarige bewoner aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek, waar hij werd ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Zegwaardstraat. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan met ongeveer 200 plantjes. Ze hielden daarop de bewoner van het pand, een 68-jarige Rotterdammer, aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Energiebedrijf ENECO stelt een onderzoek in naar fraude. Het hennepteam van de gemeente draagt zorg voor de vernietiging van de kwekerij.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN DOOR OPLETTENDE GETUIGE

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft, na een actie door een oplettende getuige, een autokraker aangehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag rond twaalf uur kreeg de politie melding dat op de Fransen vd Puttestraat een autokraker werd vastgehouden door een oplettende getuige. De gewaarschuwde agenten namen de 38-jarige Rotterdamse kraker over van de moedige man en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN NA BEDREIGING MES AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Oost arresteerden dinsdagochtend een 44-jarige Rotterdammer aan na een bedreiging op het Paradijsplein. Omstreeks half tien kreeg de Rotterdammer onenigheid met een 36-jarige plaatsgenoot over een parkeersituatie. Hierbij zou de verdachte de 36-jarige man hebben bedreigd met een mes. Politiepersoneel hield de verdachte na de melding bedreiging aan.


* JONGEREN AANGEHOUDEN NA VERNIELING
Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagmiddag twee minderjarige Rotterdammers (15 en 16 jaar) aan na het plegen van vernielingen op de Zernikeplaats. Rond vier uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens vernielingen pleegde in een speeltuin. Ter plaatse trof politiepersoneel de twee knapen aan. Zij werden aangehouden.


* OVERVAL WONING
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar een overval op een woning die dinsdagochtend op het Overstortpad plaatsvond. Rond half negen meldden een man en vrouw zich bij de woning van het 54-jarige slachtoffer, met het verhaal dat zij van een instelling waren. Op het moment dat de vrouw de woning inloopt om iets te pakken, lopen de twee verdachten mee en slaan de vrouw op haar arm en hoofd. Zij doorzoeken de woning en nemen onder meer een mobiele telefoon en wat sieraden mee. De 54-jarige bewoonster raakte licht gewond. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige man uit Ridderkerk aan voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige vriendin in hun woning aan de Rijnsingel te hebben mishandeld. Zij liep lichte verwondingen op. De verdachte werd in de woning aangehouden.


* RUIM 3600 HENNEPSTEKKEN IN BESLAG GENOMEN

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord stelden dinsdagochtend, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een loods aan de Nieuwe Haven in. In de loods stond een schuurtje waar 3625 hennepstekjes werden aangetroffen. De hennep en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepstekken wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MEISJE ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
Een meisje van 10 jaar oud uit Rotterdam raakte dinsdagmiddag gewond na een aanrijding op de Van Blommesteynweg. De aanrijding ontstond rond vier uur toen het kind de weg overstak. Zij werd hierbij aangereden door een bus bestuurd door een 42-jarige man uit Spijkenisse. Het slachtoffertje raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar het Erasmus MC. De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de aanrijding.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AUTODIEFSTAL AAN

Politiepersoneel van het district Zuid hield in de nacht van dinsdag op woensdag vier jongeren aan voor autodiefstal. Rond middernacht zagen surveillerende politiemensen een auto rijden die van diefstal afkomstig was. In de Maastunnel werd de auto tot stilstand gebracht en arresteerde de politie de vier inzittenden. De verdachten, drie Rotterdammers van 15 en 16 jaar oud en een 19-jarige man uit Spijkenisse, werden overgebracht naar het politiebureau. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* POLITIE HOUDT MAN NA DIEFSTAL IJZER AAN

ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid arresteerden dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Rozenburg na diefstal van ijzer.
Omstreeks half één kreeg de politie de melding dat een man delen van steigers wegnam vanaf de Eikenlaan. Direct stelde politiepersoneel een onderzoek in. Op de Tienmorgenseweg trof men de verdachte aan. Hij reed op een fiets met aanhangwagen waarin steigeronderdelen lagen.
De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.