Politie Haaglanden

Persberichten 18 april

Haaglanden, 18-04-2007

Minderjarige inbrekers aangehouden
Den Haag - Twee jongens (16 en 17 jaar) uit Den Haag zijn dinsdag 17 april omstreeks 19.00 uur aangehouden op De Gaarde. Zij waren door getuigen betrapt toen zij een woning aan De Gaarde binnen gingen. Toegesnelde politieagenten troffen de twee jongens aan naast een stilstaande auto met twee mannen erin. Een van de verdachten probeerde voor de aanhouding nog snel een sleutel aan een van de mannen in de auto te geven, maar de agenten waren hem te snel af. Later bleek dat de sleutel gebruikt was bij de inbraak.

Haastige spoed
Den Haag - Tijdens verschillende snelheidscontroles op de Maanweg, de Loevesteinlaan en de Ockenburghstraat zijn dinsdag 17 april bijna 5.000 automobilisten gecontroleerd. 628 bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u waar 50 km/uur was toegestaan.

Agressieve bromfietser in de boeien
Den Haag - Een 21-jarige bromfietser uit Den Haag werd op 17 april om 11.45 uur op de Aagje Dekenlaan zo kwaad dat zijn brommer naar het politiebureau moest voor onderzoek - het framenummer van de bromfiets kwam tijdens een controle niet overeen met de kentekenplaat - dat hij de kentekenplaat van zijn eigen bromfiets afschopte en dreigde een agent dood te schieten. De agent heeft hem vervolgens in de boeien geslagen en aangehouden voor verbale bedreiging van een politieambtenaar.

Overval seksshop
Den Haag - Een onbekende man overviel in de namiddag van dinsdag 17 april een seksshop aan de Herengracht. De verdachte bedreigde de medewerker met een mes, deed een greep in de kassa en rende weg in de richting van de Korte Poten. Het ging om een donkere man met donkerblauwe kleding en pet, tussen de 25 en 35 jaar oud. Een ieder die informatie heeft over deze overval wordt verzocht te bellen met Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vergeten?
Den Haag - Bij een surveillance in een parkeergarage aan de Laan, zagen politieagenten woensdagochtend rond 03.30 uur een geparkeerde auto met daarin twee personen zitten. Bij de controle bleek dat het CBR op 12 maart het rijbewijs van de 24-jarige Hagenaar ongeldig had verklaard. De bestuurder wist zich dit niet te herinneren. De man werd aangehouden wegens het rijden zonder rijbevoegdheid. De bijrijder en eveneens eigenaar van de auto, een 37-jarige plaatsgenoot, had teveel alcohol genuttigd en kreeg een rijverbod.

5-jarige meisje steekt plots over
Den Haag - Een 40-jarige fietser uit Vlaardingen kreeg dinsdagochtend rond 08.30 uur de schrik van zijn leven. Hij fietste in de Schalk Burgerstraat toen plotseling een kindje tussen de geparkeerde auto's de weg opliep. De man kon haar niet meer ontwijken en kwam met zijn stuur tegen het hoofdje van de vijf jarige. Het meisje is ter observatie vervoerd naar het ziekenhuis. De man raakte door de val van de fiets gewond aan handen en voeten.

Automobilist bedreigd met pistool
Den Haag - Een 34-jarige Haagse automobilist reed17 april om 22.00 uur nietsvermoedend over de Fruitweg. Even later werd hij bijna van de weg gereden door een bestuurder in een BMW. De Hagenaar wilde weten wat er aan de hand was en reed achter de BMW aan. Bij de Erasmusweg kwam hij naast de belager te rijden en toen hij de andere bestuurder wilde aanspreken, zag hij dat deze een pistool in zijn hand hield en deze op hem richtte. De Hagenaar schrok en besloot af te zien van verdere vragen. Hij zette zijn auto aan de kant, belde de politie en gaf het kenteken van de BMW door. De politie ondernam direct actie en traceerde de betreffende auto op de Erasmusweg. Na enige tijd verscheen een man bij het raam van een woning en hij vroeg wat er aan de hand was. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. De 27-jarige verdachte uit Den Haag is aangehouden.

Aanrijding fietsster en bromfietser
Den Haag - Een 46-jarige fietsster uit Voorburg raakte op dinsdag 17 april om 19.30 uur gewond bij een aanrijding op de kruising van de Theresiatraat met de Emmastraat. Door nog onbekende oorzaak ontstond een botsing met een 19-jarige Haagse bromfietser. De Hagenaar kwam met de schrik vrij. De ambulance vervoerde de Voorburgse met onbekend letstel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van het ongeluk.

Een slok te veel
Den Haag - De politie hield op woensdag 18 april om 1.30 uur een 36-jarige Engelsman aan voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de bestuurder vanaf de Scheveningseweg de Eisenhouwerlaan op reed door een verbodsverklaring te negeren. Ook zagen de agenten dat de man nogal slingerde. Aan het politiebureau blies de man 515 ugl., terwijl de alcohollimiet 220 ugl (=0,5 promille) bedraagt. Omdat de man uit het buitenland komt, moest hij de boete van 480,- meteen betalen.

Verkeerscontroles
Leidschendam - De politie hield 17 april op verschillende locaties verkeerscontroles. Vanaf 20.45 uur werden bij de kruising Oude trambaan en Damlaan 37 automobilisten gecontroleerd. Eén bestuurder reed door rood licht, één reed zonder verlichting terwijl het al donker was, een auto had geen kentekenplaten en drie automobilisten droegen geen gordel. De agenten controleerden ook op alcoholgebruik, maar geen van de bestuurders had te veel gedronken. Rond dezelfde tijd controleerde de politie aan de Rietpolderweg. Daar moesten 27 bestuurders een blaastest afleggen en ook van hen had niemand te veel gedronken. Wel deelde de politie nog vier bekeuringen uit.Twee aan bestuurders waarvan de auto niet apk gekeurd was, één auto had gladde banden en één bestuurder kon geen verzekeringsbewijs laten zien. Op de Noordsingel controleerde de politie om 17.30 uur op snelheid. Van de 980 passanten reden er 84 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur. Ook voerden agenten een snelheidscontrole uit aan de Veursestraatweg. 1.429 auto's passeerden de radar, waarvan er 401 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was daar 88 km/uur.

Wegrijden is lastig zonder rijbewijs
Voorburg - Agenten zagen 17 april om 22.35 uur een auto niet direct optrekken voor een groen verkeerslicht op de Prins Bernhardlaan. In plaats daarvan sloeg de motor meerdere malen af en kregen ze de indruk dat de bestuurder niet geheel in staat was de auto te besturen. Bij controle bleek dat vermoeden juist, de 28-jarige Voorburger was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Identiteit slachtoffer Rijswijk bekend
Rijswijk - De identiteit van het op maandag 16 april in pension Rijnaard aangetroffen stoffelijk overschot is bekend. Het gaat om een 51-jarige Rijswijker. Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen. De drie aangehouden verdachten, twee mannen van 40 en 57 jaar en een 50-jarige vrouw, worden donderdag 19 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Vrouw zwaait met zwaard
Rijswijk - Een 36-jarige Rijswijkse wist het 17 april om 15.35 allemaal even niet meer. Er waren tussen haar en een aantal buurtbewoners op de Ocarinalaan al langere tijd problemen. De vrouw werd woedend en liep samen met een vriendin, naar buiten richting een groepje buurtbewoners met een zwaard in haar hand. Zij alarmeerden de politie die de vrouw en haar vriendin aanhield. De politie nam het zwaard in beslag en onderzoekt de zaak.

Winkeldievegge komt niet ver
Rijswijk Getuigen zagen 17 april om 14.45 uur een winkeldiefstal in de Herenstraat in Rijswijk en daarna een vrouw wegrijden in een auto. Ze konden het kenteken doorgeven aan de politie die de auto even later zag parkeren op de Pieter Langedijk. In de auto vonden agenten verschillende goederen die van de winkeldiefstal afkomstig konden zijn. De vrouw, een 21-jarige Haagse, is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak verder.

Fietster gewond bij aanrijding
Delft - Een 81-jarige fietster uit Delft raakte dinsdag 17 april om 10.30 uur gewond bij een aanrijding op de Brabantse Turfmarkt. De vrouw werd aangereden door een 31-jarige automobilist uit Delft die haar over het hoofd zag. Met beenletsel werd de vrouw vervoerd naar een ziekenhuis.

Twee aanhoudingen bij verkeerscontrole
Delft - De politie hield dinsdag 17 april om 22.30 uur op het Bosboom-Toussaintplein twee personen aan. Agenten controleerden een personenauto waarvan een van de inzittenden geen autogordel droeg. Terwijl ze een proces-verbaal uitschreven, verschenen een 38-jarige Delftenaar en een 41-jarige Delftse bij het voertuig die zich met het bekeuringsgesprek bemoeiden. Dat liep dusdanig hoog op dat beiden werden aangehouden wegens belediging en bedreiging van de agenten.

Tractor op drie wielen
Pijnacker - Een 17-jarige tractorchauffeur uit Zoetermeer veroorzaakte dinsdag 17 april onbedoeld een aanrijding op de Klapwijkseweg. De man reed nabij de Parklaan met zijn tractor en aanhangwagen de rotonde op en verloor spontaan een van zijn wielen. Op drie wielen kantelde de combinatie waardoor de weg enge tijd geblokkeerd was. Niemand raakte gewond.

Winkeldief gesnapt
Zoetermeer- Een medewerkster van een kledingwinkel in de Burgemeester van Leeuwenpassage zag 17 april om 14.30 uur een man folie om beveiligingsapparaten heen doen en belde de politie. Agenten hielden de 33-jarige man uit Rotterdam aan. In zijn tas troffen ze kledingstukken aan van een andere winkel waar de kaartjes nog aanzaten en veel zilverfolie en een tang. De man krijgt een proces-verbaal en moet in juni voor de rechter verschijnen.

Betrapt tijdens brandstichting
Zoetermeer- Een getuige zag 17 april om 20.45 uur drie jongens een bouwcontainer in brand steken op de Jacob Leendert van Rijweg. Omdat de getuige een goed signalement kon geven konden agenten de drie (19 en 20 jaar) uit Zoetermeer even later aanhouden. Een van de jongens verklaarde aan het bureau de brand te hebben aangestoken. Deze verdachte krijgt een proces verbaal.

Shoppen zonder te betalen
Zoetermeer- Een medewerker van de beveiliging van een winkel aan het Theaterplein zag 17 april omstreeks 11.30 uur twee meisjes spijkerbroeken meenemen zonder af te rekenen. De medewerker hield de beide meisjes uit Zoetermeer van15 en 16 jaar aan en zag dat zij nog meer spullen uit andere winkels bij zich hadden. Uit drie winkels in het Stadshart hadden de Zoetermeerse meisjes spullen meegenomen zonder deze te betalen. Beiden konden naar huis met een dagvaarding op zak.