Gemeente Den Haag

Op het voormalig Gemeentelijk Industrieterrein in het Regentessekwartier gaat Stichting Eykenburg samen met Stichting Humanitas DMH een nieuw woon/zorgcomplex bouwen. Het complex biedt zelfstandig wonen en zorg voor zowel bewoners als omwonenden.

Wethouder Norder (Bouwen en Wonen): Het nieuwe zorgconcept speelt in op de huidige trend onder ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen, en combineert woon- en zorgfuncties. Dit concept wordt nu voor het eerst in Den Haag toegepast.

Het nieuwe woon/zorgcomplex biedt onderdak aan ouderen, gehandicapten en mensen met een psychogeriatrische problematiek. Door de grote diversiteit aan zorgvoorzieningen biedt het complex straks zorg op maat in elke fase van de levensloop van de Haagse burger. Daarnaast komen er ook voorzieningen die toegankelijk zijn voor omwonenden uit de wijk, zoals bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk, een tandarts en een fysiotherapeut.

Grote belangstelling
Op enkele voorlichtingsavonden van Eykenburg bleek de belangstelling voor het complex groot. Het voorlopig ontwerp van IAA Architecten telt circa circa 24 plaatsen voor gehandicaptenzorg, 30 verpleeg- en 64 verzorgingsplaatsen. Ook biedt het ruimte aan 24 sociale huurappartementen en circa 56 vrije appartementen. Bij het complex worden 150 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft 17 april ingestemd met de plannen. Eind februari is het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan omwonenden tijdens een informatieavond. De bouw start naar verwachting begin 2008.