PvdA Rotterdam


PvdA wil een 'ruitenfonds'

Wo 18 Apr 2007 - Redactie

De Pvda wil een glasschadefonds voor gedupeerde winkeliers bij wie de verzekering glasschade niet meer dekt. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst komt met dit voorstel naar aanleiding van de problemen van de sigarenboer op Katendrecht.

Bij ondernemer Samadi van Sigarenboer Katendrecht zitten al een tijd planken voor zijn ramen. De verzekering vergoedt de ruiten niet meer. Van Heemst wil dat de gemeente Samadi helpt. "Het is lastig om na twee vernielingen aan je ruiten nog geld te krijgen van de verzekering." Volgens hem kunnen kleine zelfstandigen dat lang niet altijd ophoesten. "Bij de winkeliers die vooral in de oude stadswijken zitten is dat een groot probleem."
Van Heemst wil dat wethouder Dominic Schrijer van Sociale Zaken een fonds gaat opzetten met verzekeraars, wooncoöperaties, het MKB en de gemeente. "Daaruit moeten de vernielingen aan de ruiten worden betaald. Zo is de straat de volgende dag weer mooi." Van Heemst vindt dat de gemeente de schade vervolgens moet verhalen op de daders.