Voor het eerst onthult Sony Design Centre prototypes die ....

18.04.2007 / 11:25 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Sony europe gmbh

Sony europe gmbh

Voor het eerst onthult Sony Design Centre prototypes die in een samenwerkingsverband met Master Lombard Artisans ontworpen zijn

Milaan, April 18 /PRNewswire/ --
Sony Design Center zal tijdens de Salone del Mobile, een fascinerende expo die van 18 tot en met 22 april in het Palazzo dei Giureconsulti in Milaan gehouden wordt, het Sony Design x Master Craft Lombardia project introduceren. Bezoekers kunnen kennis maken met de creatieve intelligentie van de Global Consumer Electronics en Entertaiment Company gecombineerd met het vakkundig handwerk en de artistieke flair van Master Lombard kunstenaars.

Samen met Sony's ontwerpfilosofie en haar jarenlange ontwikkeling op het gebied van de elektronische technologie, hebben de ontwerpers en kunstenaars van Lombard hun vernuft en professionaliteit gewijd aan het handmatig vervaardigen van prototypes die door Sony Design ontwikkeld zijn. Er zullen 10 ontwerpen gepresenteerd worden, puur op design gericht en stuk voor stuk verbonden aan het onderliggende concept om een nieuwe productpresentatie te introduceren. Het uiteindelijke doel is om een aangename band tussen de mens, het product en de ruimte te creëren. De ontwerpen zijn planken met ingebouwde speakers onder andere uitgevoerd in hout, marmer of bekleed met leer; lederen of stoffen stoelen waarbij zachte en rustgevende tonen uit de hoofdsteunen vloeien; lijsten en andere marmeren voorwerpen met kleine ingebouwde speakers en in sommige gevallen zelfs voorzien van kleine lampen en geurverstuivers; speciaal vervaardigde glazen panelen die van beeldschermen voorzien zijn; of thermisch verzonken, met laser ingegraveerde video projectoren in koffietafels, waarbij de combinatie van film- en bedrijfspresentatie op een makkelijke en schitterende manier samengaan.

"Doe wat nooit eerder gedaan is." "Blijf altijd een stapje voor." Deze uitdrukkingen hebben de bedrijfsfilosofie van Sony benadrukt, sinds de oprichting in 1961 van het Creative Center in Tokyo. In samenwerking met de Design Centers in Los Angeles, Londen, Singapore en Sjanghai, is Sony's ontwerpfilosofie over het bouwen van "geavanceerde, gebruiksvriendelijk en mooie producten met een typische Sony flair" wereldwijd geïntroduceerd om zo een uniform imago, uitstraling en gevoel te creëren.

GETOONDE ONTWERPEN

PROTOTYPES


1. "ZA" Surround Sound Stoel


2. "TSUKI" Tafel met ingebouwde projector


3. "YUI" Audio systeem voor aan de wand


4. "MATOI" PC met een persoonlijk aangepast uiterlijk


5. "Hibiki" Hangende speaker en "KANADE" All-in-one Home Audio systeem


6. "CHO" Lijst speaker


7. "RIN" Staand model speaker


8. "KAKERU" Plank met ingebouwde speaker


9. "HANA" Vloerlamp met ingebouwde speaker


10. "SEN" Televisie met inklapbaar scherm

SOUND DESIGN


11. "GAKU" Sound Design voor in de gang


12. "CO" Sound Design voor in de audiokamer

Nadere informatie over de expo kunt u vinden op:

www.sony.net/design/milano/

Nadere informatie over Sony Design kunt u vinden op:

www.sony.net/design/

Contact:

Perscontact: Verenigd Koninkrijk: Sony Europe GmbH. Corporate Communications, Shusuke Kanai, tel. +44-(0)7786-115086; Duitsland: Sony Europe GmbH Corporate Communications, Martina Boyles, tel. +49-30-2575-5161; Italië: Sony Italia SpA Communications & Public Relations, Cristina Papis, tel: +39-(0)2-618-38-1, e-mail: sony.pr@eu.sony.com; Japan: Sony Corporation Corporate Communications, Mariko Yamabe, tel. +81-(0)3-6748-2200