Nederlandse Tafeltennisbond


Racketsportdag Zoetermeer groot succes

18-04-2007
De Nationale Sportweek is al weer op de helft. Gisteren was het racketsportdag tijdens de Nationale Sportweek. Veel tafeltennisverenigingen hebben deze dag aangegrepen om hun deuren open te zetten voor iedereen die kennis wil maken met de tafeltennissport.

Verenigingen kunnen foto's of een verslag van hun Nationale Sportweek ervaringen opsturen naar engelaar@nttb.nl De leukste inzending wordt beloond met een Batskills set voor de vereniging.

In Zoetermeer werd gisteren een groot aantal racketsportclinics gegeven. Zes Zoetermeerse basisscholen namen deel aan de clinics. De begeleiding van de clinics was in handen van tafeltennisvereniging Taverzo uit Zoetermeer. De scholieren werden vermaakt met leuke tafeltennisspelletjes en kregen na afloop een mooie folder van Taverzo mee met een aanbod om gebruik te maken van kennismakingslessen op de club.

's Middags kwamen de ambassadeurs van de racketsportdag, Winston Post en Edward van Cuilenborg, langs samen met twee topsporters Robin Ammerlaan (rolstoeltennis) en Trinko Keen. Zij gaven gezamelijk een korte tennisdemonstratie.

Daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de dag, het Rondje om de Tafel. Elke school werd vertegenwoordigd door één speler. Er werden drie rondes gespeeld waarbij er voor de speler die aan het einde van iedere ronde nog geen fout had gemaakt een tafeltennistafel verdiend had voor zijn school. Trinko Keen zelf trad op als spelleider. Onder luide aanmoedigingen van alle 300 schoolgenootjes werden de prijzen verdeeld.

Eeuwige roem en luid applaus voor de winnaars