Gemeente Teylingen


Lage Land kiest voor Teylingen

18 april 2007

PERSBERICHT 13 april 2007 - Een ruime meerderheid van de inwoners van het Lage Land te Warmond wil bij de gemeente Teylingen behoren. Dit blijkt uit de enquête die het NIPO in opdracht van de gemeente Teylingen heeft gehouden onder alle inwoners van het Lage Land.

Het Lage Land in Warmond ligt aan de Kagerplassen, tegen de gemeentes Alkemade en Leiderdorp aan. Bij de samenvoeging van Sassenheim, Voorhout en Warmond tot de gemeente Teylingen was er sprake van dat het Lage Land bij Alkemade ingedeeld zou worden. Uiteindelijk heeft de provincie daar toen niet voor gekozen.

De gemeente Teylingen wilde echter graag van de inwoner van het Lage Land zelf vernemen of zij bij Teylingen willen horen of dat zij liever bij een andere gemeente willen horen. Het NIPO heeft over dit onderwerp in februari 2007, in opdracht van de gemeente Teylingen, aan de bewoners van het Lage Land vragen voorgelegd. 77% van de ondervraagden geeft aan bij Teylingen te willen horen. 18% geeft aan liever bij Alkemade te willen horen.

Vanuit de historie hoort het Lage Land bij Warmond. Daarom is het gemeentebestuur van Teylingen verheugd dat de bewoners van het Lage Land bij Teylingen willen blijven. Daarnaast is het voor een goed beheer van de Kagerplassen belangrijk dat het Lage Land bij het grondgebied van Teylingen blijft behoren.

De resultaten van de enquête geven input voor de gemeenteraad om een discussie te voeren. Via de reguliere kanalen (gemeentepagina en website) wordt bekend gemaakt wanneer de gemeenteraad deze discussie voert.

Gemeentewinkel