Gemeente Lingewaal


Gemeente Lingewaal redt gedumpt hangbuikzwijn van wisse dood het hangbuikzwijntje is gevangen

Gemeente Lingewaal redt gedumpt hangbuikzwijn van wisse dood. In de loop van maandag 16 april kwamen er bij de gemeente Lingewaal diverse meldingen binnen van een in het recreatiegebied de Zandput te Herwijnen gesignaleerd hangbuikzwijn.
Omdat de aanwezigheid van een zwijn in dat gebied gevaar kan opleveren voor bezoekers van het recreatiegebied werd ogenblikkelijk gezocht naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het zwijn weer een normaal onderkomen zou krijgen. Daarnaast had het zwijn geen overlevingskansen in dit gebied.

De gemeente Lingewaal benaderde landelijk bekende dierhulpverlenende en dierenbeschermende instanties. Deze konden helaas geen adequate hulp bieden. Daarom hebben wij contact opgenomen met Staatsbosbeheer. Deze instantie kon wel hulp bieden en ook nog zorgen voor een goed onderkomen voor het varken. Op dinsdag 17 april 2007 is het hangbuikzwijn door goede samenwerking van gemeente en staatsbosbeheer snel gevangen en naar een goed onderkomen gebracht. Hiermee is het hangbuikzwijn van een wisse dood gered.