Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 april 2007

Graffiti op gemeentehuis

Hengelo

Bij de politie werd op dinsdag 17 april om 20.20 uur melding gedaan van graffiti op het gemeentehuis aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Een medewerker had gezien dat er een groep van ongeveer acht meisjes aan de achterzijde van het pand stonden, waarbij een van hen met een viltstift in het trappenhuis aan het schrijven was. Bij het zien van de medewerker gingen de meisjes er vandoor. De deur en de zijkant van het trappenhuis waren onder geklad met een watervaste viltstift. De politie trof het groepje meiden aan bij het winkelcentrum Thiemsbrug, die er ook daar weer vandoor gingen. In de Wemenstraat werden 3 meisjes aangehouden, alle uit Hengelo van 13, 14 en 15 jaar oud. De meisjes bekenden dat zij met de graffiti te maken hadden en bij de 13-jarige werd een viltstift aangetroffen. Na verhoor kon het drietal het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-049968)

Politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Op dinsdag 17 april kwam omstreeks 16.05 uur een 15-jarige jongen bij zijn ouderlijke woning aangelopen. De jongen had verwondingen aan zijn hoofd. Hij had zijn fiets niet bij zich en was erg verward. De jongen kon zich niet herinneren wat er gebeurd was en wist dus ook niet de oorzaak van zijn verwondingen. De ambulance bracht de 15-jarige voor onderzoek naar het ziekenhuis en daar is hij ter observatie opgenomen. De politie is op zoek naar mensen die de jongen hebben zien lopen en meer kunnen vertellen wat er mogelijk gebeurd kan zijn.

De 15-jarige was onderweg van het ROC aan de Potskampstraat naar zijn ouderlijke woning aan de Morslaan. Hij heeft deze route lopend afgelegd via de Thijgaardenstraat en de Thijlaan. De jongen heeft een normaal postuur, ongeveer 1.70 meter lang, en heeft kort blond haar. Hij droeg een donkerblauwe broek met daarop een rood shirt en een zwart jack en donkerkleurige gymschoenen.

Ook is de politie nog op zoek naar de fiets van de jongen. Hij had een nieuw model grijze herenfiets van het merk Batavus. Mensen die iets meer kunnen vertellen over de toedracht van het voorval of de fiets van de jongen hebben gezien, kunnen bellen met de politie Twente in Oldenzaal, 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-049874)

Brandstichtingen in bosperceel

Losser

In een bosperceel aan de Ravenhorsterweg in Losser is op twee achtereenvolgende dagen brand geweest. De eerste keer was op maandag 16 april omstreeks 15.30 uur. Door snel optreden van een getuige en de brandweer bleef de brand beperkt tot een gebied van 25m². Getuigen hebben kort voor de brand twee jongens van 15 a 16 jaar gezien. Beide waren gekleed in een spijkerbroek, waarbij een 'n rood en de ander een blauw T-shirt droeg. Op dinsdag 17 april werd omstreeks 17.00 uur opnieuw brand gemeld in het bosperceel. Toen ging er een oppervlakte van 35m² verloren.

De politie stelde in de omgeving van de brandplek een onderzoek in en trof daar diverse goederen, die deden vermoeden dat het om brandstichting gaat. De politie wil in verband met het onderzoek naar de brandstichting een oproep doen aan eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente afdeling Losser via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-049371/049894)

Twee gewonden bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 18 april vond omstreeks 00.05 uur een aanrijding plaats op de kruising Zuiderval/Wethouder Beversstraat in Enschede. Een 18-jarige automobilist uit IJsselstein reed op de Wethouder Beversstraat, komende vanuit de richting Kuipersdijk. Op genoemde kruising reed de 18-jarige door het rode verkeerslicht en kwam daardoor in aanrijding met een 34-jarige automobilist uit Bergen (L), die in een bestelbusje over de Zuiderval naderde.

De auto van de 18-jarige die niet over een rijbewijs beschikt, kwam door de klap van de aanrijding vast om een zuil van de verkeerslichten te zitten. Zowel de 18-jarige als zijn inzittende, een 12-jarige jongen uit Enschede, werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De 34-jarige man uit Bergen bleef ongedeerd. Ook zijn auto was total loss en de politie nam het kentekenbewijs deel 1 in. (07-050020)

Aangehouden in verband met stalking

Enschede

De politie hield op last van de officier van justitie, op dinsdag 17 april een 38-jarige Almeloër aan wegens stalking. De man wordt ervan verdacht zijn ex, een 38-jarige Enschedese, vanaf januari dit jaar regelmatig te hebben lastig gevallen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-019642)

Inbreker overlopen en aangehouden

Enschede

Op de Vlierstraat in Enschede werd op dinsdag 17 april om 22.20 uur een vechtpartij gemeld. De politie constateerde ter plaatse dat het niet om een vechtpartij ging, maar dat de 53-jarige bewoner een inbreker had overlopen en overmeesterd. De bewoner en zijn zoon waren omstreeks 22.00 uur thuis gekomen en zagen bij binnenkomst een hen onbekende man en vrouw de trap af rennen. Het stel probeerde de woning uit te vluchten, maar het lukte vader en zoon om de man vast te grijpen en hem onder controle te houden. De vrouw wist te ontkomen, ze stapte in een gereedstaande auto en reed daarin weg. In die auto zaten nog twee personen. In de woning waren al diverse goederen klaar gezet om mee te nemen. De politie nam de verdachte, een 38-jarige met onbekende woonplaats, van de bewoners over en hield hem aan. In de loop van woensdag de 18e is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-050007)

Bromfietser tijdens vlucht onderuit

Almelo

De politie heeft op dinsdag 17 april omstreeks 16.00 uur een 19-jarige bromfietser uit Almelo aangehouden op de Dijkstraat in Almelo. Agenten zagen de bromfietser op de Aalderinkssingel rijden zonder helm en gaven hem een stopteken. Hierop ging hij er snel vandoor. In de Dijkstraat kon de politie de 19-jarige achterhalen omdat hij in een bocht onderuit ging. De 19-jarige werd overgebracht naar het bureau waar hij proces-verbaal kreeg voor het niet voldoen aan een stopteken, het niet dragen van de helm en het zich niet kunnen identificeren. (07-049864)

Notoire winkeldief aangehouden

Almelo

In een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo heeft de politie op dinsdag 17 april omstreeks 15.30 uur een 23-jarige Enschedeër aangehouden wegens diefstal. De Enschedeër had goederen uit de winkel meegenomen zonder te betalen. Agenten namen de man, die veelpleger is, mee naar het bureau waar hij werd opgesloten. De 23-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-049846)

Man rijdt zonder geldig kenteken

Aadorp

De politie heeft op dinsdag 17 april omstreeks 16.00 uur aan de Bedrijvenpark Twente in Aadorp een 24-jarige automobilist uit Hoge Hexel aangehouden voor het rijden zonder geldig kenteken en kentekenbewijs. De agenten controleerden het voertuig van de 24-jarige nadat deze bij een aanrijding betrokken was geweest. Hij had bij het oprijden van de N36 in de richting van Vriezenveen geen voorrang verleend aan een tegemoet komende auto. De man is overgebracht naar het bureau waar hij is verhoord. De auto van de 24-jarige is voor verder onderzoek in beslag genomen. (07-049919)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --