Rotterdams Conservatorium / Dansacademie



---

Havo voor muziek en dans Kruisplein 26 3012 CC Rotterdam T +31 10 2171100 F +31 10 2171156 havo@hmd.nl

Foto: Sarah Koch

Kim Hoorweg ondertekent platencontract

Kim Hoorweg, 14 jaar, heeft vrijdag 13 april een platencontract ondertekend bij Universal. Kim zit in havo 2 van de Havo voor Muziek en Dans. Daarnaast stond ze vrijdag 6 en zaterdag 7 april samen met Trijntje Oosterhuis in de Heineken Music Hall waar ze het nummer 'Walk on by' zong.

Lees hier haar ervaringen van beide dagen:

6 april: de Heineken Music Hall
Ik was super zenuwachtig voor de 1e avond, vrijdag de 6e. Wat eigenlijk niet zo raar was, aangezien er 4000 mensen in de zaal zaten. Het was wel heel gaaf om mee te mogen maken. Om 4 uur s middags kwam ik aan bij de Heineken Music Hall. Er was al iemand naar me aan het zoeken, de visagiste. Ik mocht meteen met haar mee om opgemaakt te worden. Ze was heel lief voor me en stelde me gerust. Kort daarna moest ik soundchecken. Ik moest naar het grote podium komen mijn liedje walk on by zingen. Het ging allemaal gewoon goed. Toen zijn we eventjes gaan eten. Kort daarna arriveerde de haarstylist. Ook hij was heel aardig. Vlak na het eten begon hij aan mijn haar.

Rond 7 uur; een uur voor het concert begon, mocht er niemand meer bij Trijntje in de kleedkamer komen, omdat ze zich mentaal ging voorbereiden voor het concert. Aangezien er een hoop mensen aan haar trekken, is het fijn om dan even met rust gelaten te worden. Ik ging een half uur van tevoren naar mijn eigen kleedkamer, een beetje warm zingen. Om 8 uur begon Room Eleven te spelen. De zenuwen werden steeds sterker en sterker. Toen uiteindelijk het nummer Dont go breaking my heart was aangebroken, kwam ik bijna om van de zenuwen. Dit was het liedje voor mij. Hierna moest ik op. Toen het nummer was afgelopen kreeg ik een zender en microfoon. En ja, nu moest ik dat grote podium op. Trijntje begon me aan te kondigen. Ze deed een ongelofelijke aankondiging. Ik werd helemaal de hemel ingeprezen! En toen moest ik op. Tot mijn verbazing zag ik helemaal niks van de zaal, er stond namelijk een mega spot op mij gericht en de zaal was donker. De dirigent zette in, en ik begon mee te bewegen met de muziek. Toen zette ik in. Na twee zinnen gezongen te hebben begon de zaal al te klappen. Vanaf dat moment gleden alle zenuwen van me af. Ik kreeg een groot applaus. Ik werd afgekondigd en liep af.

Foto: Sarah Koch

Achter het podium stond mijn trotse moeder. In de zaal zaten mijn vader, mijn broertje en mijn vriend. Ik wilde zo snel mogelijk naar hen toe. Ik had er echt een kick van gekregen en wilde nog veel meer zingen. Maar helaas, het bleef bij één nummer. Ik ging snel de zaal in, en ging naast ze zitten. Ze waren allemaal hartstikke trots op me. Toen het optreden was afgelopen gingen we naar de afterparty, waar ik Marco Borsato tegen kwam die vroeg of ik met hem op de foto wilde voor zijn site. De afterparty was echt super gezellig. Maar ik was heel moe, want het kost een hoop energie, zon optreden. Het leuke was dat ik het de volgende dag weer mocht doen!

13 april: het Contract ondertekenen
Op vrijdag 13 april moest ik om 11.00 aanwezig zijn op het kantoor van Universal. Om 12.00 gingen we naar het balkon met de contracten en champagne. Het waren volgens mij 4 stapeltjes papier die ik moest ondertekenen. Een hoop geteken, maar wel helemaal te gek. Vervolgens werden de champagne flessen opengetrokken. Ik sta nu onder contract bij Universal. Rond 12.30 ging ik soundchecken voor een klein optreden voor de mensen van Universal die mijn CD gaan verkopen, radio en tv regelen (pluggers). Het ging heel goed, en iedereen was tevreden. Ik had er een heel goed gevoel bij. Later die dag hoorde ik dat ik was uitgenodigd bij het programma Mooi weer de leeuw van Paul de Leeuw, en dat Trijntje een duet met me gaat zingen voor mijn nieuwe CD Kim is Back. Daarna zijn we nog in de wisseloord studios geweest en hebben we de nieuwe mix van mijn CD beluisterd. Een mooie studio waar bijvoorbeeld ook Mick Jagger heeft opgenomen. Het kon allemaal niet op die dag!!

Met al dit gedoe kun je heel snel denken dat je er al bent, maar dat is helemaal niet het geval. Ik wil gewoon verder leven zoals ik nu leef, Alleen sta ik nu onder contract, maar voor de rest blijf ik hard werken, ga ik maandag weer naar school, en s avonds weer zingen in het koor van mijn moeder. Want het allerlaatste is wat ik wil, is dat ik een of andere arrogante Diva wordt met sterallures.

Foto: Sarah Koch