Senternovem


09-04-2007 | Werkplan 2007

Het jaar 2007 is een bijzonder jaar voor het CCT. Enerzijds bouwen we voort op de resultaten van de succesvolle op- en uitbouw in de jaren 2005 en 2006. Anderzijds blikken we vooruit naar de jaren 2008 - 2010. Sleutelpersonen uit het veld onderstrepen het belang van een actief netwerk van transitieprofessionals en van gerichte stimulansen voor een verdere professionalisering. Ook in de periode 2008 - 2010 is er een gemotiveerde club nodig om een aanjaagfunctie voor netwerkvorming en professionalisering te vervullen.

De kernactiviteiten zijn:

1. competentie ontwikkeling: competenties die cruciaal zijn voor het succes van systeeminnovaties en transities benoemen en overdraagbaar maken in een geschikte leeromgeving
2. inspiratie: het bieden van een podium voor de uitwisseling van leerervaringen tussen transitieprofessionals
3. vraagsturing: kennisvragen articuleren en slim schakelen met kennisaanbod

4. reflectie bevorderen, door ondersteuning van monitoring en evaluatie van lopende initiatieven

Elk van deze vier kernactiviteiten veronderstelt dat onderzoekers en practitioners uit beleid, bedrijfsleven en intermediaire organisaties met elkaar in contact staan. Het succes van de netwerkorganisatie CCT in 2005 en 2006 bevestigt de behoefte aan dergelijke verbindingen. Bovendien werkt CCT samen met anderen aan de opbouw van nationaal Transitienetwerk waarin transitieprofessionals met diverse achtergronden en werkterreinen elkaar kunnen treffen.

Het werkplan 2007 geeft een overzicht op hoofdlijnen van de beoogde resultaten.

Meer informatie

Werkplan 2007