Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

kabinetsreactie rapport Commissie van Wijzen DLG


17 april 2007 - kamerstuk

Directie Juridische Zaken

De Voorzitter van de Tweede Kamer der

Staten-Generaal


Postbus 20018

2500 EA DEN HAAG

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum


10 april 2007 07-LNV-B-25

TRCJZ/2007/1282 17 april 2007

onderwerp bijlagen

kabinetsreactie rapport Commissie van Wijzen DLG
Geachte Voorzitter,

De vaste kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft mij verzocht om toezending van het kabinetsstandpunt over het rapport van de Commissie van Wijzen DLG vóór het algemeen overleg van 19 april a.s., zodat dit dan besproken kan worden.

Het is voor mij evenwel niet mogelijk om de kabinetsreactie vóór 19 april a.s. toe te zenden.

De Commissie van Wijzen heeft een degelijk rapport opgeleverd met een analyse van de uiteenlopende wensen over de positionering van de Dienst landelijk gebied (DLG) en de achtergronden daarbij. Ook heeft zij nuttige adviezen gegeven voor de werkwijze van de DLG. Gelet op de korte tijd die de commissie voor haar opdracht had, is zij niet toegekomen aan de uitwerking van een organisatiestructuur. Wel heeft zij alternatieven genoemd voor de huidige agentschapstatus van de DLG.

Directie Juridische Zaken Zoals ik u in mijn brief van 29 maart jl. heb bericht, inventariseert het Interprovinciaal Bezuidenhoutseweg 73 Overleg de wensen van de nieuw gevormde colleges van gedeputeerde staten van de Postadres: Postbus 20401
2500 EK DEN HAAG provincies over de inzet van de DLG en de condities die kunnen leiden tot verbetering van Telefoon: 070-3786868 de inzet. Deze inventarisatie is naar verwachting begin mei afgerond. Fax: 070-3786127
Telegramadres: Landvis Aangezien het rapport van de commissie vooral gericht is op de relatie van de provincies Web: www.minlnv.nl met de DLG, is het vanuit het oogpunt van zorgvuldigheid niet meer dan logisch dat het Rijk de provincies goed betrekt bij de inhoudelijke standpuntbepaling over de gevolgen die aan het rapport worden verbonden. Omdat die gevolgen bepalend zijn voor de komende jaren is de genoemde termijn (begin mei) waarop de inventarisatie zal zijn afgerond alleszins redelijk.

Vervolgens zal ik het concept-kabinetsstandpunt opstellen, afstemmen met de provincies en ter definitieve besluitvorming aan de ministerraad voorleggen.

Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad
17 april 2007 TRCJZ/2007/1282 2

Ik verwacht het kabinetsstandpunt, zoals ik u heb bericht in bovengenoemde brief, tegen de zomer aan uw Kamer te kunnen sturen. Dan kom ik graag tegemoet aan het verzoek om het kabinetsstandpunt te bespreken.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --