Persberichten Eemland noord; 12.00 uur

Utrecht, 18-04-2007

Aanrijding letsel

SOEST- Op dinsdag 17 april raakte een 48-jarige bestuurster van een bromfiets uit Soest gewond tijdens een aanrijding met een personenauto.

Rond 12.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Bosstraat. De bestuurster van de bromfiets reed over de Bosstraat in de richting van het Felix Orttlaantje. Vanaf de oprit van het Kinderdagcentrum De Blauwe vogel kwam een personenauto rijden. De 41-jarige automobiliste uit Huizen wilde het Felix Orttlaantje oprijden. Haar uitzicht werd beperkt door in de berm geparkeerde busjes waardoor ze de bromfietster over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietster werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Bedreiging en vernieling

SOEST- Op dinsdag 17 april werd een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor bedreiging en vernieling.

Rond 13.15 uur kreeg de politie een melding van bedreiging en vernieling op de Koninginnelaan te Soest. De 24-jarige verdachte, een bekende van de politie, had personeel en klanten van een horecagelegenheid bedreigd en in de buurt een ruit vernield. De verdachte was ondertussen verdwenen. Hij werd thuis niet aangetroffen maar meldde zich later aan het bureau waar hij werd aangehouden.

Verkeerscontrole

SOEST- Op dinsdag 17 april hield de politie een verkeerscontrole waarbij dertig processen verbaal werden uitgeschreven.

De politie controleerde van 16.30 tot 17.55 uur op de geslotenverklaring van de Foekenlaan, Dolderseweg en Den Blieklaan in Soest. In totaal negeerden dertig automobilisten de geslotenverklaring en kregen een proces verbaal.

Mishandeling

BAARN- Op dinsdag 17 april zijn twee meisjes van 14 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op de Geerenweg in Baarn. Op de kermis zou een 13-jarig meisje uit Baarn geslagen zijn door twee meisjes. De twee verdachten zouden nog op de kermis aanwezig zijn. Agenten troffen de twee 14-jarige meisjes uit Amersfoort en Baarn aan en ze werden meegenomen naar het politiebureau. Ze legden een bekennende verklaring af.

Openingstijden bureau Soest en post Soesterberg gewijzigd SOEST - Met ingang van 1 mei 2007 gelden er voor het politiebureau in Soest andere openingstijden. Vanaf deze datum is het politiebureau aan het Raadhuisplein 31 geopend van maandag t/m woensdag van 08.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag is het bureau gesloten. De politiepost in Soesterberg is van maandag t/m vrijdag geopend van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Aanleiding
Voor het jaar 2007 heeft het politiedistrict Eemland Noord, wijkteam Soest uitdagende doelstellingen afgesproken. Samen met de burgers, gemeente en andere partners in veiligheid zal de criminaliteit eind 2007 ten opzichte van 2002 met 20% afgenomen dienen te zijn. Hierdoor zal de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners, alsmede de tevredenheid over de politie, worden verhoogd. De voortdurende aanpak van de veelvoorkomende criminaliteit (vernieling, fietsendiefstal en diefstal af/uit autos), woning- en bedrijfsinbraken, geweldsdelicten, verkeersveiligheid en milieu vraagt veel capaciteit van de politie.

Naast het opsporen van daders van de strafbare feiten zijn de verbetering van de dienstverlening en de zichtbaarheid/ toezicht van onder andere een herkenbare wijkagent belangrijke speerpunten. Wat betreft het houden van gericht toezicht is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van toezicht die op locaties en op tijden met verhoogd risico kunnen worden ingezet. Mountainbikesurveillance is van 1 januari 2007 in de gemeente Soest geïmplementeerd. De mountainbikewerkmethode is een effectief middel in het kader van zowel toezicht houden als in het kader van incidentbehandeling. Het blijkt de pakkans te verhogen en een positieve bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid en de zichtbaarheid van de politie.

Onderzoek.
Ten behoeve van de efficiënte en effectieve uitvoering van genoemde taken is ook kritisch gekeken naar de huidige openstelling van het politiebureau Soest. Daartoe is de afgelopen periode meerdere malen een onderzoek gedaan naar het aantal inwoners dat het bureau voor het doen van een aangifte c.q. informatie na de gebruikelijke kantoortijden bezocht. Hieruit blijkt, dat slechts een gering aantal inwoners na 18.00 uur het politiebureau heeft bezocht. Eén van de redenen zal zijn, dat al geruime tijd de gelegenheid wordt geboden om voor delicten zonder opsporingsindicatie via Internet aangifte te doen. In eerste instantie kon dit voor vijf delicten, doch is thans uitgebreid naar: diefstal van of vanaf (brom/snor)fietsen, diefstal af of uit auto/overige motorvoertuigen, diefstal af of uit school/ sportcomplex/kantine (alleen als en geen sporen zijn!), diefstal uit een schuur / box / garage, winkeldiefstal, zakkenrollen, diefstal van of uit automaten, vernieling van een fiets/motorvoertuig/gebouw/ straatmeubilair.

In de afweging ten behoeve van de inzet van de medewerkers in de wijken is besloten om de openingstijden van het politiebureau Soest aan te passen. De personele capaciteit die daardoor beschikbaar komt, wordt daadwerkelijk in de wijken ingezet.

Bereikbaarheid
Vanzelfsprekend blijft de politie via de telefoonnummers 112 en (0900) 8844 dag en nacht bereikbaar. Tevens kan in dringende gevallen middels de intercom naast de voordeur van het politiebureau Soest contact worden gemaakt met de politiemensen in het bureau Baarn. Dit bureau is 24 uur per dag bezet. Ook daar kan/mag aangifte worden gedaan. Aangeraden wordt om in niet dringende gevallen de volgende dag aangifte bij de afdeling Intake, bureau Soest te doen. Vanzelfsprekend kan er ook telefonisch een afspraak worden gemaakt. In dat geval is er geen wachttijd en kan de aangifte in alle rust worden opgenomen. Vanaf heden wordt een aangever altijd geïnformeerd over wat er met de aangifte wordt gedaan en in het geval van een onderzoek de stand van zaken doorgegeven.