Persberichten Eemland zuid;12.15 uur

Utrecht, 18-04-2007

Verdachten dealen en kopen harddrugs aangehouden

AMERSFOORT Op grond van informatie heeft de politie op woensdagavond 11 april omstreeks 22.30 uur twee mannen uit Amersfoort van 28 en 30 jaar oud in een woning in (om privacyreden geen vermelding straatnaam) Amersfoort aangehouden op verdenking van het verkopen van harddrugs. Na aanhouding werd bij de 30-jarige man tijdens fouillering een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Beide mannen zitten in voorarrest.

In de omgeving van de woning werden op dezelfde avond door de politie op straat ook zes personen (vier mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 19 t/m 36 jaar) aangehouden voor het kopen van drugs. De politie verdenkt deze mensen afkomstig uit Soest, Amersfoort, Den Haag, Eemdijk en Bunschoten-Spakenburg - ervan dat zij bij de twee verdachten harddrugs hebben gekocht. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt in het kader van de opiumwet.

Rijbewijs ingevorderd

WOUDENBERG- Op woensdagmorgen 18 april werd het rijbewijs van een 22-jarige man uit Amersfoort ingevorderd.

Omstreeks 03.30 uur controleerde de politie op de Stationsweg oost een automobilist op alcoholgebruik. De man blies een F wat inhield dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij aan een ademanalyse werd onderworpen. De uitslag was 560 ug/l. Dat is meer dan zes keer zoveel als toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Onder invloed zonder helm en rijbewijs

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 april werd een 35-jarige bromfietser met onbekend woonadres aangehouden voor het rijden onder invloed zonder helm en rijbewijs.

Omstreeks 00.15 uur hield de politie op de Utrechtseweg in Amersfoort een bestuurder van een bromfiets staande omdat hij zonder helm reed. De agenten roken een alcohollucht en lieten de man blazen. De man blies een F wat inhield dat hij teveel alcohol genuttigd had. De man werd aangehouden en op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse. Hij blies 395 ug/l. Bovendien bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Met drie bekeuringen op zak werd de man heengezonden met een rijverbod van drie uur.

24 dagen zitten

AMERSFOORT- Op dinsdagavond 17 april werd op de Barchman Wuytierslaan een man aangehouden die teveel had gedronken. Op het bureau bleek dat hij nog een boete had openstaan. Omdat de man niet kon betalen zal hij 24 dagen moeten zitten.

Omstreeks 22.00 uur zagen agenten een man op de Barchman Wuytierslaan door een rood verkeerslicht rijden. De agenten spraken de man daarop aan. Terwijl ze dat deden roken ze een alcohollucht waarop de man moest blazen. De man blies 380 ug/l. Op het bureau bleek dat de man nog een openstaande boete van 1458,- had. De man kon kiezen: of de boete betalen of 24 dagen zitten. Hij koos voor het laatste.

Vernieling auto

AMERSFOORT- Op dinsdagavond 17 april werd een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor vernieling van een auto.

Omstreeks 20.45 uur zag een getuige dat een jongen op het Aiolplein de spiegels van een geparkeerde auto aan het vernielen was. De getuige sprak een agent buiten dienst aan en liep mee naar de plek waar de verdachte zich bevond en wees hem aan. De agent in burger hield de jongen aan en belde zijn collegas die de jongen meenamen naar het politiebureau. De jongen zal de schade moeten vergoeden en zal een Halt-straf ondergaan.

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Op dinsdagavond 17 april raakte een 69-jarige fietster uit Amersfoort ten val als gevolg van een aanrijding.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Heiligenbergerweg. Een 20-jarige automobilist uit Amersfoort reed op de Heiligerbergerweg richting Amersfoort. Voor de kruising met de Haydnstraat stak de 69-jarige vrouw op de fiets de weg over. Ze leek door de rijden maar stopte plotseling. De automobilist week uit maar raakte nog net de fiets van de vrouw die hierdoor ten val kwam. Het slachtoffer liep verwonden aan haar sleutelbeen en schedel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag 17 april werd een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Langestraat. Een vrouw liep de winkel uit toen de alarmpoortjes afgingen. Een winkelmedewerker liep naar de vrouw toe en hield haar aan in afwachting van de komst van de politie aan. De vrouw had schoenen meegenomen zonder te betalen. Ter plaatse gekomen agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau.