Gemeente Beek


Rondkomen met inkomen

Moet u ook rondkomen met een laag inkomen? Heeft u ook soms moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen? Kunt u moeilijk verlokkelijke reclames of aanbiedingen weerstaan? Of gaan uw kinderen naar de middelbare school en komt u niet meer uit met uw geld? Dan kunnen wij u misschien een handje helpen met de cursus rondkomen met inkomen.

Een cursus ook voor U!

Voorkomen is beter dan genezen zo luidt een bekende spreuk. Daarom organiseert Kredietbank Limburg gratis cursussen Rondkomen met Inkomen en Financiële Planning. De Kredietbank leert u (weer) greep te krijgen op uw huishoudbeurs. In deze cursus werkt u samen in een groep van maximaal 12 deelnemers. Dat heeft als voordeel dat u van elkaars ervaringen kunt leren. EnJe kunt elkaar tips, adviezen en ondersteuning geven.

Wat leert u in deze cursus?

U leert weer inzicht te krijgen in hun eigen financiën. U weet dan weer hoeveel (huishoud)geld u per week en per maand kunt uitgeven. Daarmee voorkomt u het rood staan. U leert ook een maandbegroting en een jaarplanning op te stellen. U leert bovendien om nee te zeggen tegen uw omgeving en instanties. U krijgt in de cursus natuurlijk ook informatie over financiële regelingen zoals daar zijn huur zorgtoeslag, kwijtschelding en waar u terecht kunt voor hulp. Kortom u leert geldproblemen te voorkomen

De bijeenkomsten:

Er zijn cursussen van 12 bijeenkomsten, van 6 bijeenkomsten en van 3 bijeenkomsten. De cursus duurt 2 uur per bijeenkomst. Er starten doorlopend nieuwe groepen. Aan de cursus zijn voor u geen kosten verbonden.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan telefonisch contact op met de cursusdocent van Kredietbank Limburg in Sittard-Geleen, tel: 046-4570070.