Gemeente Den Haag

Dr. Bernard Bot is per 17 april voorzitter geworden van The Hague Prize Foundation. Deze stichting reikt 28 juni de prestigieuze The Hague Prize for international law uit aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van internationaal recht en/of heeft bijgedragen aan de versterking van de rule of law in de wereld.
Deze ceremonie zal plaats vinden in het Vredespaleis. The Hague Prize, die voor het eerst werd uitgereikt in 2004, moet op termijn kunnen wedijveren met andere wereldvermaarde internationale prijzen.

Ben Bot studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en aan de Harvard Law School. In 1968 promoveerde hij cum laude in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. De oud-minister van Buitenlandse Zaken in de kabinetten Balkenende 2 en 3 heeft een langdurige politieke en ambtelijke carrière achter de rug. Hij bekleedt een aantal hoge functies op buitenlands terrein. Zo werd hij onlangs voorzitter van het Instituut Clingendael en voorzitter van de Carnegiestichting, de beheerder van het Vredespaleis.

Bot volgt als voorzitter van The Hague Prize Foundation prof. mr. P.J.G. Kapteyn op. Kapteyn was professor European Studies aan de Universiteit van Amsterdam en lid van het Europese Hof van Justitie.