Gemeente Gorssel

Nieuwe werkmethode groenbeheer

In 2007 gaat de Gemeente Lochem het groen op een andere wijze beheren dan u van ons gewend was! Er is gekozen voor een nieuwe methode van onkruid- en zwerfvuilbestrijding: het werken volgens een beeldbestek. Bij een beeldbestek wordt voor een aantal werkzaamheden een kwaliteit genoemd waaraan het beeld dat de beplanting jaarrond oplevert aan moet voldoen. De kwaliteiten zijn gestandaardiseerd (vastgelegd in een europees standaard-bepalingen boek). Deze nieuwe werkmethode heeft goede resultaten opgeleverd bij andere gemeenten en zal zorgen voor een uniformer beeld van het groen gedurende het groeiseizoen: de pieken in de onkruidgroei zullen vóórkomen worden.

Onkruid - tolerantie
De nieuwe werkmethode houdt concreet voor u als burger in, dat u een aantal veranderingen zult ervaren in het groenbeheer: namelijk dat de onderhoudsploegen vaker langskomen dan voorheen. Een ander, belangrijker, punt is dat de aanwezigheid van onkruid tot op zekere mate getolereerd wordt. Als er een onderhoudsploeg langs is geweest kan het zijn dat het onkruid niet voor 100% verdwenen is. Wel zullen de hoge onkruiden en het zodenvormende onkruid verdwenen zijn. Uit milieu-overwegingen wordt er in de Gemeente Lochem namelijk geen gebruik meer gemaakt van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen in de groenstroken. Maar mechanische onkruidbestrijding zoals schoffelen en wieden veel arbeidsintensiever! Daarom is een zekere mate van tolerantie ten opzichte van onkruid gewenst, ook bij u!

Servicepunt gemeente
In alle wijken/ kernen is op gezette tijden een servicepunt van de gemeente aanwezig, zodat er een vast aanspreekpunt is voor burgers. Op deze wijze kan het servicepunt direct inspelen op uw vragen of klachten. De medewerkers van de Gemeente Lochem zullen u te woord staan, uitleg geven over lopende of toekomstige projecten in de kern of wijk en eventueel à la minute inspelen op klachten. De dagen dat de ploeg in een bepaalde kern aanwezig is, staan vermeld in de Extra-Nieuws.

Vakspecialistisch werk
De medewerkers van de Gemeente Lochem zullen al het vakspecialistisch werk uitvoeren in uw woonwijk, zoals snoeien van bomen, hagen ed. Ook zullen zij alle stad- en dorpscentra onderhouden en de grote toegangswegen van de verschillende kernen. Delta zal al het schoffel- en maaiwerk uitvoeren in uw woonwijk volgens de bovengenoemde werkmethode.

Contact
De Gemeente Lochem hoopt dat u begrip heeft voor de nieuwe methode en dat het resultaat tot tevredenheid van u allemaal zal leiden! Voor vragen kunt u de Gemeente Lochem bereiken onder telefoonnummer (0573) 289 222