Loek Hermans nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Anno

18.04.2007 / 13:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anno

Anno

Loek Hermans nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Anno

Loek Hermans is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Hij volgt daarmee ex Robeco-topman Jaap van Duijn op. Hermans heeft als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (1998-2002) het initiatief genomen tot de oprichting van Anno, destijds onder naam stichting Actueel Verleden. De komende jaren zullen de activiteiten van Anno worden opgenomen in het Nationaal Historisch Museum.

Naast zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Anno is Hermans voorzitter van MKB Nederland, en onder meer voorzitter van de Stichting Vrienden van het Nationaal Archief. Het Nationaal Archief is één van de zeven initiatiefnemers die in juni 2004 aan de wieg van Anno stonden. Medio juni 2007 wordt Hermans lid van de Eerste Kamer.

Geschiedenis van vandaag

Anno is het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Anno maakt geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek en het onderwijs, door inzet van evenementen en media. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. Kijk voor projecten van Anno op www.anno.nl