Gemeente Hoorn


Vandalisme treft Hoorn 650

18 april 2007 - In de nacht van 11 of 12 april is geprobeerd in te breken in het informatiegebouwtje van de Stichting Hoorn 650 op de hoek van de Veemarkt en het Dal.

Onbekenden hebben vergeefs geprobeerd de deur te forceren om zo het gebouw binnen te komen. Waarschijnlijk is men daarbij gestoord, want het is gebleven bij het wegbreken van een plank in de toegangsdeur. De schade is inmiddels hersteld. In het gebouw liggen overigens geen waardevolle spullen: alleen propaganda- en informatiemateriaal van de Stichting Hoorn 650. Bij de politie is aangifte gedaan van de poging tot inbraak.

Ook de grote vlaggenmasten en met name de vlaggen die her en der in de stad staan, moeten het regelmatig ontgelden. Om die reden worden de vlaggenmasten die in het Julianapark bij de haveningang stonden binnenkort verplaatst naar minder vandalismegevoelige plekken rond de haven. Van diverse kanten heeft het bestuur gehoord dat er vlaggen te koop worden aangeboden door mensen die niet bij de stichting werken. Vermoed wordt dat daarbij geprobeerd wordt eerder gestolen vlaggen te verkopen onder de normale verkoopprijs. Door het bestuur wordt er met nadruk op gewezen dat de stichting alleen in plastic verpakte vlaggen te koop aanbiedt. Wanneer u vermoedt met niet bonafide verkopers van doen te hebben, kunt u beter op zo´n aanbod niet ingaan.