Essent en Tilburg onderzoeken collectief energiecontract

Energiebedrijf Essent en de gemeente Tilburg onderzoeken de komende zes maanden de mogelijkheden voor het leveren van energie aan bepaalde doelgroepen op basis van een collectief contract.

Het onderzoek naar energielevering op basis van een collectief contract komt voort uit de vraag die de gemeente Tilburg vorig jaar voorlegde aan Essent. Tilburg was op zoek naar ondersteuning voor 'armlastige gezinnen' en bood aan als pilotgemeente te dienen. Essent nam het aanbod serieus en wilde kijken wat zij op dat vlak kon betekenen.

De komende zes maanden zal een collectief contract voor een specifieke doelgroep, zoals sociale minima, getoetst worden op haalbaarheid. Het gaat om ongeveer 2.000 gezinnen. Beide partijen leveren vanuit hun eigen expertise een bijdrage aan het onderzoek. De gemeente Tilburg selecteert de specifieke doelgroep en Essent zorgt voor de levering van energie en specifieke klantenservice. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of een collectief contract voordeel kan bieden.

Essent heeft de afgelopen tijd goede ervaringen opgedaan in verschillende pilotprojecten, zoals het schuldhulpverleningstraject in Venlo en pilots in Groningen en Maastricht.

Over Essent
Essent is met een jaaromzet in 2006 van EUR 6,4 miljard het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent levert elektriciteit, gas en warmte aan huishoudelijke en zakelijke klanten. Essent is actief in de gehele energieketen: van de productie van energie tot en met de levering aan eindverbruikers. De onderneming beschouwt Nederland als haar thuismarkt, maar heeft inmiddels ook een aanzienlijke marktpositie opgebouwd in Duitsland en is in toenemende mate actief in België. De milieutak van het concern verwerkt afval tot energie en reststromen. Bij Essent werken circa 10.000 mensen.
---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Brouwers, woordvoerder van Essent; telefoon 06-11343204.

Voor andere vragen over Essent kunt u terecht bij het Press Office:
0800-0244022. pressoffice@essent.nl