Politie Zeeland


W-1088-2007 Vrouw van tas beroofd, Vlissingen
Dinsdag omstreeks 23.00 uur werd een 20-jarige vrouw uit de gemeente Veere in de Paul Krugerstraat in Vlissingen door een onbekende man beroofd van haar tas.
De vrouw liep in de omgeving van het Stadhuisplein toen de onbekende man haar van achteren naderde en de tas van haar schouder rukte. Hij rende via de Hobeinstraat en de Bouwen Ewoutstraat in de richting van de Scheldestraat. De vrouw ging hem achterna en belde de politie, die snel ter plaatse was, maar de man was niet meer te vinden. In de tas zaten enkele tientallen euro's, persoonlijke papieren en make-up artikelen.

W-1089-2007 Vernieling in Vlissingen
Dinsdagavond rond 22.00 uur werden op het Arsenaalplein in Vlissingen vanaf de kademuur twee steigerdelen in de Koopmanshaven gegooid.
Een deel kwam in het water terecht, het andere deel op de steiger. De twee delen, de steiger en een boot die daar lag, raakten beschadigd. Door, naar later bleek onjuiste, informatie, werden rond 22.15 uur in een amusementscentrum op het Arsenaalplein en op het plein zelf drie Vlissingers aangehouden van 19, 22 en 23 jaar. Uit hun verklaringen bleek echter dat zij niets met deze zaak te maken hadden en ze zijn na verhoor dan ook direct weer in vrijheid gesteld. Er is geen schadebedrag bekend.

Z-1090-2007 Rijden onder invloed, IJzendijke
In de Schuttersstraat in IJzendijke werd dinsdag om 01.35 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij moest, als beginnend bestuurder, zijn rijbewijs inleveren.

O-1091-2007 Diefstal tuinmeubilair, Renesse
Afgelopen nacht werden van het terrein van een bedrijf aan de Duinzoom in Renesse diverse tuinmeubelen gestolen.
Het betreffen 1 tafel, 2 stoelen en 2 ligbedden met een gezamenlijke waarde van enkele duizenden euro's.

W-1092-1007 Auto in brand, Vlissingen
Dinsdagavond ontstond brand aan een bedrijfsauto in de Tobagolaan in Vlissingen. De brand werd waarschijnlijk aangestoken.
De eigenaar zag omstreeks 21.45 uur dat de auto bij een van de ruitenwissers en een koplamp in brand stond, maar kon de brand zelf blussen. De schade bedraagt enkele honderden euro's.


---- --