FOSAG en VVVF: winterverven ook na 2010 op topniveau

18.04.2007 / 14:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fosag

Fosag

Verffabrikanten garanderen ook na 2010 prestaties (winter-)verven: FOSAG en VVVF trekken samen op inzake verven na 2010.

Verffabrikanten bevestigen de prestaties van (winter-)verven ook na 2010. Dit blijkt uit een sondering die door de koepelorganisatie VVVF is uitgevoerd onder haar leden. FOSAG en VVVF trekken dan ook gezamenlijk op om alle betrokkenen in de schildersketen zekerheid te geven over de prestaties van verven vanaf 2010 in verband met de eisen die de Europese verfrichtlijn stelt.

FOSAG heeft de vraag gesteld of lakken voor buitenschilderwerk ook na 2010 dezelfde prestaties kunnen leveren. In het bijzonder is bij FOSAG zorg ontstaan over de prestaties van deze verf voor het vierseizoenen onderhoud. Vanaf 1 januari 2010 geldt immers een limiet voor het gehalte oplosmiddelen van slechts 300 gram per liter. Dat is nu 400 gram. De meeste oplosmiddelhoudende verf in deze categorie (categorie D) die nu op de markt is, voldoet wel aan de eisen voor 2007 maar niet aan de eisen voor 2010.

Mede naar aanleiding van de bezorgdheid van FOSAG heeft de VVVF haar leden gesondeerd over hun doelstellingen, inspanningen en verwachtingen ten aanzien van het voldoen aan de wettelijke eisen en de prestaties van hun producten na 2010. Tevens heeft de VVVF haar leden opgeroepen tijdig de markt te informeren over de producten die zij in 2010 zullen leveren en hun prestaties in termen van duurzaamheid, doorwerken in de winter en applicatiegedrag.

De sondering bij de verfindustrie geeft geen steun aan de ongerustheid die kennelijk heerst. Elke verffabrikant die nu lakken voor buiten in zijn programma heeft zitten, zegt in 2010 producten te hebben die aan de eisen van de klant zullen voldoen ten aanzien van duurzaamheid, applicatiegedrag en doorwerken in de winter. Zij zeggen daartoe door de concurrentiestrijd gedwongen te worden. Uiteraard zal de verfindustrie voldoen aan de verplichtingen die de verfrichtlijn voor 2010 oplegt. Dat is een wettelijke verplichting waar de verfindustrie niet om heen kan en ook niet om heen wil.

De wijze waarop de verfindustrie invulling geeft aan de eisen van de klanten ligt volledig in het commerciële domein van de individuele verffabrikanten. De VVVF gaat daarbij af op de uitingen van haar individuele leden. Als je deze naast elkaar legt, komt daar een algemeen positief beeld uit over '2010 verven' .

FOSAG en VVVF vinden het samen belangrijk dat zekerheid wordt gegeven over de prestaties van te appliceren verven na 2010 betreffende duurzaamheid, doorwerken in de winter en applicatiegedrag. FOSAG en VVVF hebben afgesproken:


- In aanloop naar 2010 overleg met elkaar te hebben over eventuele knelpunten bij onderhoudscontracten in verband met het gebruik van '2010 verf'.
- Op regelmatige basis overleg te hebben over signalen uit de markt over de eventuele gevolgen van de verfrichtlijn voor het schilderwerk.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 25.000 werkenden actief.

De organisatie VVVF
VVVF staat voor 'Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten' en is een non-profit organisatie die de belangen van de Nederlandse verf- en drukinktindustrie behartigt. In dat kader streeft zij naar gunstige omgevingsvoorwaarden voor productie en handel van verf en drukinkt binnen Nederland. De Vereniging heeft ongeveer 100 leden. Bij haar leden zijn 7.100 personen werkzaam. De VVVF vertegenwoordigt daarmee circa 95% van de Nederlandse verf- en drukinktindustrie

Websites
www.fosag.nl
www.vvvf.nl