Politie Hollands Midden

Datum: 18 april 2007

Goede samenwerking en hulpverlening van bewoners tijdens zoektocht naar 4 jarige

Afgelopen zondag, 15 april, kwam om 12.45 uur bij de politie de melding binnen, dat er een jongetje van 4 jaar werd vermist bij de crèche van de kerkgemeenschap Outreach Center Nederland aan de Turkooislaan. De mensen van deze kerk waren inmiddels al aan het zoeken naar het vermiste jongetje.

Vervolgens is de politie met man en macht in de directe omgeving op zoek gegaan naar de 4 jarige. Meldingen bij de politie, dat iemand het jongetje zou hebben gezien, werden serieus opgepakt. De KLPD (Korps Landelijke Politie Dienst) verleende bijstand door een speurhond en een helikopter, die de wijk van bovenaf uitkamde, in te zetten.

Het trieste bericht van het overlijden van het jongetje sloeg in als een bom. Enkele mensen raakte overmand door hun emotie en werden onwel. Het personeel van de ambulance onderzocht deze mensen ter plaatse. Een maatschappelijkwerker van Algemeen Maatschappelijkwerk was naar de kerk gegaan om daar bijstand te verlenen. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om in de vijver naast de kerk te zoeken. Zij troffen rond 18.30 uur het levenloze lichaam van het jongetje in deze vijver aan.

De politie is zeer onder de indruk van de hulpverlening en samenwerking van bewoners en de kerkgangers. Er heerste een grote betrokkenheid bij de zoekactie, uit alle geledingen van de bevolking werd hulp aangeboden.

De politie en de gemeenschap van Outreach Center Nederland willen iedereen bedanken die geholpen heeft bij de zoekactie of daarna.

Outreach Center Nederland nodigt iedereen uit om het overlijden van Junior te herdenken tijdens een ballonnenceremonie. Tevens is het mogelijk het condoleanceregister te tekenen. Plaats: Turkooislaan 131 (op het plein) Datum: zondag 22 april 2007 Tijdstip: 13.00 uur

Mocht u door deze aangrijpende gebeurtenis professionele hulp nodig hebben, dan kunt u terecht bij Algemeen Maatschappelijkwerk (071-5319100) aan de Haagweg 47. U kunt hier zonder afspraak terecht.

--- noot voor de redactie/