MOJO: Eerste namen 5 days off bekend

18.04.2007 / 15:13 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 18 april 2007

Eerste namen 5 days off bekend
Passe-partout vanaf zaterdag 21 april verkrijgbaar

Dizzee Rascal, Tiga, Trentemoller (live), DJ Shadow & Cut Chemist, Miss Kittin, !!!, Richie Hawtin, Pendulum, Ricardo Villalobos & Luciano, Goose en Dr. Lektroluv zijn bevestigd als eerst namen voor 5 days off 2007. Eerder werd het concert van Daft Punk in de Heineken Music Hall al aangekondigd. De kaartverkoop van passe-partouts voor het festival start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 juli 2007 vindt in Amsterdam de zevende editie plaats van het vooraanstaande festival voor elektronische muziek en aanverwante kunstvormen: 5 days off. Naast het eerder aangekondigde concert van Daft Punk in de Heineken Music Hall op 4 juli vinden gedurende de vijf dagen van het festival in de Melkweg en Paradiso optredens plaats van onder andere: Dizzee Rascal, Tiga, Trentemoller (live), DJ Shadow & Cut Chemist, Miss Kittin, !!!, Richie Hawtin, Pendulum, Ricardo Villalobos & Luciano, Goose, Dr. Lektroluv en Daft Punk. Op alle locaties vindt een uitgebreid mediaprogramma plaats. De tentoonstelling (in)visible sounds in het Nederlands Instituut voor Mediakunst introduceert de festivalbezoeker in de wereld van de onzichtbare technologie en wordt al op 1 juni geopend.

Aanstaande zaterdag, 21 april, start de voorverkoop van de passe-partouts voor 5 days off via Ticketservice. De festivalpas is dit jaar zeer aantrekkelijk geprijsd: voor slechts 50 euro (excl. lidmaatschap en servicekosten) zijn alle festivalonderdelen te bezoeken, met uitzondering van Daft Punk, waarvoor losse kaarten in de voorverkoop zijn. Begin mei start ook de verkoop van de losse kaarten voor 5 days off. Dan wordt ook de volledige line-up bekend gemaakt.

Programma
Hieronder informatie over de eerste namen uit de line-up van 5 days off. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt, kijk voor updates op www.5daysoff.nl

Dizzee Rascal
De koning van de grime is pas 22. Binnenkort komt 'Maths and English' uit, het derde album van Dizzee Rascal. Met zijn debuutalbum 'Boy in da Corner' zette de piepjonge Londenaar in 2003 in één klap grime op de muzikale landkaart. De typisch Britse mix van hiphop en dance met reggae/dancehall invloeden heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen en Rascal is uitgegroeid tot een icoon.

Tiga
De Canadese DJ / Producer Tiga is een graag geziene gast op 5 days off. Al op de eerste editie van het festival in 2001 trad hij met succes op en sindsdien heeft de talentvolle electro/techno artiest niet stilgezeten. Hij bracht sterk eigen werk uit, maar het meest succesvol werd Tiga met zijn mixalbums en remixes van o.a. The Scissor Sisters, Soulwax, LCD Soundsystem, Moby en Depeche Mode, Nelly's 'Hot In Herre' en 'Sunglasses at Night'. Het album 'Sexor' uit 2006 laat een afwisselend en buitengewoon dansbaar geluid horen. Het optreden tijdens 5 days off 2007 is een labelnight van Tiga's eigen Turbo Recordings en is tevens zijn eerste show in Nederland dit jaar.

Trentemoller live in concert.
Anders Trentemoller maakte onlangs bekend dat hij stopt met draaien. Nogal een opvallende keuze voor een techno-artiest, maar het typeert de excentrieke Deen. Voortaan zal hij met een liveband de wereld over trekken en tijdens 5 days off is er de gelegenheid om deze show voor het eerst in Nederland te bewonderen. Vorig jaar bracht Trentemoller het dubbelalbum 'The Last Resort' uit, een donker, melancholisch album dat internationaal erg goed werd ontvangen.

DJ Shadow and Cut Chemist present Brain Placement: 7 Inches of Fury Twee grootheden van de (experimentele) hiphop op één podium: DJ Shadow en Cut Chemist lanceren vanavond hun nieuwe project 'Brain Placement: 7 Inches of Fury' in het Nederlandse clubcircuit. Wat de twee exact gaan doen blijft voorlopig een mysterie, maar het heeft in elk geval te maken met veel singles en een portie turntablism. Cut Chemist is namelijk één van de meest vooraanstaande hiphop dj's ter wereld en maakt deel uit van zowel underground crew Jurassic 5 als latin funk band Ozomatli. DJ Shadow is een groot vernieuwer van elektronische muziek in het algemeen en hiphop in het bijzonder en gooide met zijn laatste album 'The Outsider' opnieuw hoge ogen.

Miss Kittin
Ook voor Miss Kittin is het niet de eerste keer dat ze het Amsterdamse 5 days off aandoet. Al dan niet met compagnon The Hacker stond ze al enkele malen op het podium, om haar sexy Franse electro door de speakers te knallen. Haar stijl loopt uiteen van experimenteel tot acid tot detroit techno. Van de eerste hitsingle 'Frank Sinatra' uit 2000 tot het vorig jaar verschenen mixalbum 'A Bugged Out Mix' is de ster van Miss Kittin rijzende.

!!!
!!!, uit te spreken als chk chk chk of een willekeurig ander repetitief geluid, is een verademing tussen alle 'punkfunk' bands van de laatste jaren. In plaats van met elektronica opgeleukte rockmuziek maakt !!! super energieke live dancemuziek. Onlangs stal de groep uit Californië de show op het Rotterdamse festival Motel Mozaique met een spetterende show in Off-Corso. Het nieuwe album 'Myth Takes' laat een nog beter uitgebalanceerd geluid horen dan voorganger 'Louden Up Now'. !!! is niet alleen een band met een vreemde naam, maar staat ook garant voor een mind-blowing liveshow die je niet snel zal vergeten.

Richie Hawtin
De grootmeester van de minimal techno presenteert tijdens 5 days off zijn M-nus label. In de jaren '90 kwam Richie Hawtin, ook bekend als Plastikman en F.U.S.E., op in de internationale dancescene met zijn sterke mix van acid house en Detroit techno. Ook in de jaren 2000 weet Hawtin zich telkens te vernieuwen en behoudt hij zijn voorsprong op de rest van de technowereld.

Pendulum dj set & MC Jakes
Het Australische trio Pendulum mag worden aangeduid als de koningen van de drum 'n bass. Ze werden bekend met onder andere een remix van The Prodigy's 'Voodoo People'. Al stamt hun debuutalbum pas uit 2005, de heren hebben de laatste jaren razendsnel een positie veroverd aan de top van de drum 'n bass.

Ricardo Vilalobos & Luciano: Left & Right
Het duo Ricardo Vilalobos en Luciano zorgt vast en zeker voor een dampende zaal tijdens 5 days off. De dj's weten, mogelijk dankzij hun Chileense achtergrond, minimal techno heel warm te laten klinken. Vorig jaar kwamen ze beiden met een soloalbum op de proppen, maar op 5 days off treden ze weer als tweetal op.

Goose
Goose doet wat een Belgische band 'hoort' te doen: opvallen door tegendraads te zijn. De punky electrosound met een grote rol voor synthesizers zorgde onlangs nog voor een uitverkochte Melkweg. Goose komt uit de school van Daft Punk en LCD Soundsystem en uit de scene rond Soulwax. Om maar een indruk te geven van de brede muzikale invloeden van het viertal.

Dr. Lektroluv
De Belgische Dr. Lektroluv is een aparte verschijning met zijn immer groengeschminkte gezicht. Zijn onwaarschijnlijk dansbare mix van italo, electroclash en synthpop maakt hem mateloos populair in de Benelux en ook op 1 day off op 29 april in de Melkweg zal Lektroluv zijn kunsten ten gehore brengen.

achtergrond
5 days off is in 2001 ontstaan als spin-off van het Gentse 10 days off festival en was het eerste meerdaagse indoor dance evenement in Nederland. Het festival heeft de afgelopen jaren een steeds breder programma geboden dat een kwalitatief hoogwaardige doorsnede wil bieden van de internationale elektronische muziek en heeft daarmee zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast is er de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen zoals mediakunst. Van een redelijk kleinschalig festival in de Amsterdamse Melkweg is het uitgegroeid tot een heus stadsfestival, waarbij ook Paradiso, het Nederlands Instituut voor Mediakunst en zelfs de Heineken Music Hall zijn betrokken.

3FM presents

5 days off
Woensdag 4 t/m zondag 8 juli 2007
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst en de Heineken Music Hall Entree: passe-partout EUR 50 (excl. lidmaatschap en servicekosten) Entree Daft Punk: EUR 39,50 (excl. servicekosten). Aanvang: 20.00 uur

Verkoop van passe-partouts start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service en de bekende voorverkoopadressen. De kaartverkoop van dagkaarten start begin mei. Meer informatie hierover volgt binnen enkele weken.

Korting op 5 days off met Daft Punk ticket:
Op vertoon van het ticket voor Daft Punk in de Heineken Music Hall krijg je 50% korting op een 5 days off toegangsbewijs voor Melkweg of Paradiso op woensdag 4 juli. Aanbieding alleen geldig op 4 juli vanaf 22.00 uur, tenzij de zalen op voorhand zijn uitverkocht.

Het MEDIA programma van 5 days off wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing.

Noot aan de redactie (