Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 18-04-2007

Openstaande boetes

Rosmalen Dinsdagavond hebben surveillerende agenten in de Deken van Roestellaan een man aangehouden. De 42-jarige Ossenaar bleek na controle een aantal boetes te hebben openstaan voor een bedrag van ruim 750 euro. Hij is ingesloten.

Politie houdt man aan na bedreiging

Veghel Dinsdag is in zijn woning in Veghel een 37-jarige man aangehouden. De man zou zaterdag 14 april jl. betrokken zijn geweest bij een onenigheid in het verkeer. Hij reed op de N279 in de richting van s-Hertogenbosch toen hij blijkbaar niet direct doorreed bij een groen verkeerslicht. Een 23-jarige automobilist uit Schijndel, die achter de man reed, claxonneerde en haalde de 37-jarige man uit Veghel in. Even verderop dwong de 37-jarige man de 23-jarige man te stoppen. Hij vernielde een ruit van de auto en bedreigde de 23-jarige man. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. Hij verkeert in kennelijk verwarde toestand.

Politie houdt man aan op verdenking van stropen

Wanroij Dinsdagavond is in de Lamperen een 29-jarige man uit Sint Anthonis aangehouden. De man liep met enkele honden in het veld en wordt verdacht van illegale strooppartijen. De honden zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Politie rolt hennepkwekerijen op

Drunen Dinsdagavond rond 19.15 uur brak er brand uit in een schuur bij een woning in de Grotestraat. De brandweer heeft de brand geblust en trof daarbij in de schuur een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal heeft de politie 348 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte(n) van deze hennepkwekerij en onderzoekt de oorzaak van de brand.
s-Hertogenbosch Woensdagochtend heeft de politie in een woning in de Pastoor Mutsaersstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie heeft 113 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Een 46-jarige Bosschenaar is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Heusden Dinsdagavond is in een woning in Heusden een 27-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De verdachte had eerder deze middag zijn vader bedreigd. De 27-jarige man is ingesloten in het politiebureau.

Boxtel Dinsdagmiddag is in zijn woning in Boxtel een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen en bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Vlijmen Woensdagmiddag is in het politiebureau in s-Hertogenbosch een 26-jarige man uit Vlijmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze woensdagochtend zijn ex-vriendin in diens woning in Vlijmen te hebben geslagen. De verdachte is ingesloten.

Brand in schuur

Boxmeer In de nacht van dinsdag op woensdag brak rond 03.00 uur brand uit in een pand aan de Jeroen Boschstraat. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Later deze nacht is in de nabije omgeving, in de Adriaen Brouwerstraat, geprobeerd brand te stichten in een geparkeerd staand busje. De politie heeft naar beide gevallen een onderzoek ingesteld.

Politie zet Ossenaar in cel

Oss De 27-jarige Ossenaar, die afgelopen zaterdagavond kans zag uit een ophoudkamer in het politiebureau te vluchten, heeft zich woensdagochtend gemeld bij de politie. De verdachte werd zaterdagavond 14 april jl. aangehouden, nadat hij een plaatsgenoot had bedreigd en beledigd. De Ossenaar werd op het politiebureau geplaatst in een ophoudkamer in het pas verbouwde gedeelte. De verdachte wist met geweld de deur uit de sponning te trappen en het bureau uit te vluchtten. De ophoudkamer in de nieuwbouw van het bureau was pas in gebruik genomen en zou moeten voldoen aan de laatste eisen. De deur was voorzien van drie sloten. De politie heeft de ophoudkamers tijdelijk buiten gebruik gesteld. Deskundigen onderzoeken hoe de vandaalbestendigheid moet worden verbeterd. De Ossenaar is alsnog ingesloten.