Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Fietsers botsen                               |
Een 29-jarige fietsster uit Apeldoorn en een 51-jarige fietser uit Diepenveen zijn op dinsdag (17/04) op het fietspad naast de Arnhemseweg met elkaar in botsing gekomen. Beiden liepen diverse verwondingen op en de Apeldoornse is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 07.10 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de fietsers tijdens het passeren met elkaar in botsing zijn gekomen.

|     |Apeldoorn - Automobiliste en fietsster botsen             |
Een 85-jarige fietsster uit Apeldoorn is op dinsdag (17/04) op het kruispunt bij de Naald gewond geraakt, nadat ze in botsing was gekomen met een 77-jarige Apeldoornse automobiliste. De fietsster is met verwondingen aan hoofd en been naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zover bekend bleef de automobiliste ongedeerd.

De politie werd omstreeks 12.05 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de fietsster vanaf de verkeerde kant van de weg overstak en daarom niet kon zien of het verkeerslicht nog op groen stond. Dit laatste bleek niet meer het geval en een botsing tussen beiden was het gevolg.

|     |Apeldoorn/Uddel - Inbreker herkend tijdens wijkcontrole   |
Een 32-jarige fietser uit Apeldoorn werd dinsdagavond (17/4) tijdens wijkcontroles aanhouden op verdenking van en inbraak bij een supermarkt aan de Koninginnelaan in Apeldoorn van eind februari van dit jaar.

Hij werd herkend door een politievrouw die in de bewuste nacht van de inbraak de vluchtende man achtervolgde. Een biker wilde de verdachte man dinsdagavond staande houden toen hij zonder licht op zijn fiets op de Canadalaan reed. De man vluchtte en verstopte zich achter een woning aan de Bloemwijklaan. Daar werd hij herkend en aangehouden. In zijn fietstas zat inbrekersgereedschap en bleek verder hij in bezit van een geringe hoeveelheid drugs. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

De wijkcontroles vonden plaats in de avond- en nachtelijke uren op de Loolaan, Prins Willem-Alexanderlaan, Asselsestraat, Koninginnelaan, Anklaarseweg en Regentesselaan in Apeldoorn en de Meervelderweg in Uddel.

In totaal werden er 420 blaastesten afgenomen. Hierbij werden een 49-jarige automobilist uit Wenum Wiesel, een 62-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 51-jarige automobilist uit Apeldoorn op het gebruik van alcohol betrapt. Zij bliezen respectievelijk 0.9, 0.8 en 1.5 promille. Van laatstgenoemde werd het rijbewijs ingevorderd. De andere twee overtreders hebben een boete en een rijverbod gekregen.

Daarnaast werden overtredingen geconstateerd vanwege niet dragen autogordels, niet opvolgen van een stopteken, onjuiste verlichting waaronder ten onrechte voeren van mistverlichting, het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. In totaal werd 24 maal een overtreding vastgesteld. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Einde berichten


---


---


---

---- --