Wageningen Universiteit

algemeen directeur environmental sciences group wageningen ur Kees Slingerland Algemeen Directeur Environmental Sciences Group Wageningen UR

18 apr 2007

Onderdeel: Wageningen UR
Nummer: P028

De Raad van Bestuur van Wageningen UR heeft ir. C.T. (Kees) Slingerland (47) per 1 juni 2007 benoemd tot Algemeen Directeur van de Environmental Sciences Group van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hij volgt prof.dr. Wim van Vierssen op die per 1 januari 2007 de functie verruilde voor die van directeur van KIWA Water Research.

Kees Slingerland studeerde Tropische Veehouderij met bijvak Economie in Wageningen. Hij werkte ondermeer als consulent en beleidsmedewerker voor het ministerie van LNV, als projectleider internationale landbouwprojecten voor de NEHEM en als directeur van de Bloemenveiling in Bleiswijk. Vanaf 2000 was hij lid van de directie van Arcadis Nederland B.V., waar hij een belangrijke rol vervulde bij het integreren van de vijf werkmaatschappijen en het stimuleren van ondernemerschap.
Â
De Environmental Sciences Group van Wageningen UR bestaat uit het onderzoeksinstituut Alterra, waarin opgenomen zijn het ILRI en het ISRIC en het departement Omgevingswetenschappen van Wageningen Universiteit. Bij ESG werken 1000 mensen.