Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Inbreker herkend tijdens wijkcontrole

Apeldoorn/Uddel, 18-04-2007 o Een 32-jarige fietser uit Apeldoorn werd dinsdagavond (17/4) tijdens wijkcontroles aanhouden op verdenking van en inbraak bij een supermarkt aan de Koninginnelaan in Apeldoorn van eind februari van dit jaar.

Hij werd herkend door een politievrouw die in de bewuste nacht van de inbraak de vluchtende man achtervolgde. Een biker wilde de verdachte man dinsdagavond staande houden toen hij zonder licht op zijn fiets op de Canadalaan reed. De man vluchtte en verstopte zich achter een woning aan de Bloemwijklaan. Daar werd hij herkend en aangehouden. In zijn fietstas zat inbrekersgereedschap en bleek verder hij in bezit van een geringe hoeveelheid drugs. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

De wijkcontroles vonden plaats in de avond- en nachtelijke uren op de Loolaan, Prins Willem-Alexanderlaan, Asselsestraat, Koninginnelaan, Anklaarseweg en Regentesselaan in Apeldoorn en de Meervelderweg in Uddel.

In totaal werden er 420 blaastesten afgenomen. Hierbij werden een 49-jarige automobilist uit Wenum Wiesel, een 62-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 51-jarige automobilist uit Apeldoorn op het gebruik van alcohol betrapt. Zij bliezen respectievelijk 0.9, 0.8 en 1.5 promille. Van laatstgenoemde werd het rijbewijs ingevorderd. De andere twee overtreders hebben een boete en een rijverbod gekregen.

Daarnaast werden overtredingen geconstateerd vanwege niet dragen autogordels, niet opvolgen van een stopteken, onjuiste verlichting waaronder ten onrechte voeren van mistverlichting, het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. In totaal werd 24 maal een overtreding vastgesteld. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.