Gemeente Bernheze


Collegebesluiten

10 april 2007

Accountantsrapportage jaarstukken 2006

De jaarstukken over 2006 van de gemeente Bernheze zijn door de huisaccountant van een goedkeurende verklaring voorzien. Bij deze jaarstukken is ook een verslag van bevindingen door de accountant uitgebracht. In een reactie geven wij aan hoe wij omgaan met de gemaakte op- en aanmerkingen en aanbevelingen.

Inspectieverslag

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van het inspectieverslag en onderschrijft de positieve beoordeling en het door de provincie in de handhavingsorganisatie gestelde vertrouwen. De voorgestelde verbeteringen zullen in de werkmethodiek worden opgenomen.

Startnotitie nota recreatie en toerisme

Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor Bernheze. Om het een zelfstandige en sterke positie binnen het gemeentelijk beleid te geven is een actuele beleidsvisie inclusief actieplan noodzakelijk. Planning is dat het plan dit jaar wordt opgesteld, waarbij het brede veld van betrokkenen en geïnteresseerden nadrukkelijk worden uitgenodigd hieraan hun bijdrage te leveren c.q. mee te denken en praten over de invulling van het recreatief-toeristische beleid van Bernheze. Als eerste aanzet om te komen tot het uiteindelijke plan heeft het college van burgemeester en wethouders aan de raad de startnotitie `Nota recreatie en toerisme'voorgelegd. De commissie Maatschappelijke Zaken bespreekt de startnotitie in zijn vergadering van 2 mei 2007.

Monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft een monumentenvergunning verleend voor ehetwijzigen van de rijksbeschermde historische buitenplaats Zwanenburg.

Benchmark

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de uitkomsten van de benchmark Operatie Stopwatch. Via deze benchmark is van vijf vergunningen en van de bezwaarschriften in beeld gebracht of deze binnen de afdoeningstermijnen werden afgehandeld. De gemeente Bernheze heeft een score `zeer goed' gekregen en eindigde als elfde van de deelnemende gemeenten. De commissie Bestuur en Strategie, de inwoners en de ambtelijke organisatie worden via de geëigende kanalen over de uitkomsten van de benchmark geïnformeerd.

Proces evaluatie openbare verlichting

De gemeente is de werking en het beleid van de openbare verlichting aan het evalueren. De commissie Ruimtelijke Zaken wil dit onderwerp op 3 mei 2007 opiniërend bespreken. Het college van burgemeester en wethouders levert via een notitie informatie aan de commissie om deze bespreking te ondersteunen.