Gemeente Vlaardingen


Schoon karretje

18 april 2007

Transporter begraafplaats Holy
Foto Arie Wapenaar

De begraafplaats Holy in Vlaardingen verbetert haar serviceniveau voor bezoekers, werkt aan het milieu en aan het werkplezier van haar werknemers. Afgelopen maand is een elektrische transporter in gebruik genomen voor o.a. het vervoer van grond en materiaal op de begraafplaats.

Na een grondige vergelijking tussen verschillende soorten transporters is uiteindelijk gekozen voor een elektrische die zeer stil werkt. Hierdoor ondervinden bezoekers en werknemers veel minder geluidsoverlast van grafwerkzaamheden. De accus van het werkpaardje worden op de begraafplaats zelf opgeladen, en de energie die normaal verloren gaat bij het remmen, wordt nuttig gebruikt. Goed voor het milieu! Dat de transporter tevens beschikt over een grote trekkracht en een comfortabele cabine stemt de begraafplaatsmedewerkers extra gelukkig.

Zon stille kracht kost natuurlijk wel wat meer dan een diesel-concurrent. De meerkosten worden betaald uit het budget dat is vastgesteld ten behoeve van de uitvoering van het plan van aanpak luchtkwaliteit van de gemeente Vlaardingen.