Gemeente Zandvoort


Vervroegde financiering Van Lennepweg in Commissie Planning en Control

(18 april 2007)

Is gemeente Zandvoort bereid de portemonnee wat eerder te trekken voor de herinrichting van de Van Lennepweg? Het is nodig om dat te bepalen, want inmiddels heeft de Provincie zijn bijdrage aan het project vastgesteld - echter onder voorwaarde dat de werkzaamheden vóór 1 november 2007 aanbesteed zijn. De gemeente had het project iets later ingepland.

Eerder
Op 25 april vergadert de commissie Planning en Control dus met name over de vraag om in plaats van 2008 al in 2007 89.000 euro voor de bestratings-/herinrichtingswerkzaamheden beschikbaar te stellen. Dit krediet komt ten laste van het investerings- en nieuw beleidsplan voor 2008. Ook buigt de commissie zich over het voorstel om het krediet ten behoeve van de riolering van de Van Lennepweg verder te verhogen met ¤ 150.000 tot ¤ 350.000. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting.

Locatie
Het gaat om de Van Lennepweg tussen de Vondellaan en de rotonde. Ondergronds bestaan de werkzaamheden uit het 'relinen' van het riool en een rioolvergroting. Bovengronds gaat het om het aanleggen van fietsstroken, een oversteekplaats en het versmallen van de rijbanen. De reliningswerkzaamheden staan in 2007 op de planning en de rioolvergroting gaat gezamenlijk plaatsvinden met de herinrichting in 2008.

Locatie
De herinrichting kan alleen plaatsvinden als een provinciesubsidie toegekend zou worden. Gedeputeerde Staten heeft kortgeleden deze provinciebijdrage vastgesteld. Hiermee is de subsidie beschikbaar en kan de gemeente de werkzaamheden voorbereiden. Wel moet de commissie het goed vinden dat het project en de financiering ervan naar voren wordt gehaald, om te voldoen aan de voorwaarde.