Gemeente Zandvoort


15.000 euro voor Wmo-beleidsplan in commissie Planning en Control

(18 april 2007)

Nu de Wet Maatschappelijke Ondersteuning met succes is ingevoerd en verschillende zaken goed in stelling zijn gebracht, is het tijd voor het verder aanzetten van het beleid en de verankering hiervan.

Externe ondersteuning
Dat betekent op de eerste plaats beleid maken. Gemeenten zijn namelijk verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en worden geacht om een beleidplan op te stellen. In dit plan worden de doelstellingen van de taakvelden die behoren tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verder beschreven en benoemd. Het schrijven van beleid kost geld. Op 25 april vergadert de commissie Planning en Control. De commissie buigt zich over het voorstel om 15.000 euro beschikbaar te stellen uit de Wmo-reservegelden voor het inhuren van externe ondersteuning bij het opstellen van het Wmo-beleidsplan 2007 - 2011. De commissie wordt verzocht de raad hierover te adviseren.

Wmo-raad
Het beleidsplan kan op grote belangstelling rekenen van de Wmo-raad - de nieuwe adviesraad die de gemeente adviseert over Wmo-gerelateerde taken. Inmiddels heeft de gemeente op deze website ruimte gemaakt voor deze raad. U kunt er de vergaderverslagen lezen. En onlangs nog is op deze site een vacature geplaatst - de Wmo-raad zoekt nog twee enthousiaste leden, onder de dertig en betrokken bij Zandvoort en de Zandvoortse jeugd, die voor het thema jeugd, zitting willen nemen in de raad.