Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vlees en vis (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

woensdag 18 april 2007
------

CNV Vlees en vis sluit nieuw onderhandelingsresultaat:

Acties in vleessector opgeschort

CNV Vlees en vis heeft zojuist een onderhandelingsresultaat behaalt voor de cao in de vleessector voor zo'n 10.000 werknemers. Daarmee zijn acties voor de komende tijd opgeschort, want de bond gaat dit resultaat eerst aan de leden voorleggen.

De bond had de werkgevers tot vanmiddag 12.00 uur de tijd gegeven om te reageren op een ultimatum.

Frans van de Veen, onderhandelaar van CNV Vlees en vis: "Werkgevers zijn onder deze actiedreiging aan onze eisen tegemoet gekomen." De verplichting van om meer zaterdagen te werken is van tafel. Van de Veen: "En werkgevers bieden nu een reële loonsverhoging. Eerst boden zij 2 procent. Nu bieden zij nu 2,5 procent per 1 mei 2007 en 3 procent per 1 april 2008."

Verder zijn er afspraken gemaakt over een scholingsbudget van 500 euro per werknemer per jaar, voor niet functiegebonden scholing. Daarmee heeft iedere medewerker voortaan zijn eigen budget om zijn eigen positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

De werkgevers gaan meebetalen aan een inkomens verzekering bij arbeidsongeschiktheid vanaf het derde ziektejaar. En de controle op naleving van de arbeidsvoorwaarden van uitzendkrachten en buitenlandse werknemers wordt verbeterd.