Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 18-04-07

TILBURG, 18 april 2007

Politie fouilleert preventief en controleert op rijden onder invloed

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond en vannacht, van 20.30 uur tot 03.00 uur, op verschillende locaties zowel een preventieve fouilleeractie als een alcoholcontrole gehouden. De politie controleerde aan de Spoorlaan, het Piusplein en de Paleisring. Er werden in totaal 225 personen gefouilleerd en 50 autos gecontroleerd. De politie verrichte in totaal zes aanhoudingen en schreef 10 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen.

Op de Heuvelring troffen agenten na controle in de auto van een 19 jarige Tilburger enkele flesjes GHB, een gripzakje met vermoedelijk cocaïne en een zakmes aan. De goederen werden in beslag genomen. Enkele uren later troffen agenten op de Paleisring opnieuw de Tilburger aan. Dit keer viel hij op door zijn gevaarlijk rijgedrag. Op het Piusplein verloor hij door de asnleheid nagenoeg de controle over zijn auto. Opnieuw werd de man aangehouden, dit keer voor gevaarlijk rijgedrag.

Op de Spoorlaan troffen de agenten in de auto van een 23 jarige Tilburger een potje aan met daarin vermoedelijk XTC pillen. Voor de opiumwet mocht hij mee naar het bureau.

Op verschillende locaties hielden de agenten in totaal 2 automobilisten aan die onder invloed van alcohol hun auto bestuurden. Ademtesten op het bureau wezen uit dat de bestuurders tu 355 ug/l en 395 ug/l aan alcohol in hun bloed hadden.

Politie arresteert minderjarige na bedreiging portier

TILBURG De politie heeft kort na middernacht op de Heuvel een 17 jarige jongen uit Vught aangehouden voor bedreiging. De jongen wordt ervan verdacht een portier bij een horecagelegenheid aan de Heuvelstraat woordelijk te hebben bedreigd. Op het bureau verklaarde hij niet meer te weten wat hij gezegd heeft.

De verdachte werd samen met twee vrienden in een uitgaansgelegenheid aangesproken door de portier nadat ze zich lastig tegenover andere aanwezige hadden gedragen. Buiten de zaak gedroeg het drietal zich lastig tegenover omstanders. Toen de portier hen daarover aansprak vond de verdachte het nodig hem te bedreigen. Gealarmeerde agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het bureau.

Politie houdt Tilburger aan voor huiselijk geweld

TILBURG Tegen middernacht hebben agenten in de omgeving van de ouderlijke woning in de wijk Zorgvlied een 28 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling en vernieling. De verdachte had zijn 51 jarige vader in het gezicht geslagen en huisraad, fietsen en een ruit van de achterdeur vernield.

Tijdens een bezoek aan zijn vader ontstond er in de woning tussen beiden een woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vader mishandelde. Op het bureau verklaarde hij dat door het nuttigen van de nodige alcohol de woordenwisseling dusdanig geëscaleerd was. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt Tilburger aan voor woninginbraak

TILBURG Agenten hebben vanmorgen tegen 03.00 uur in het Puccinihof een 27 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning in de Mascagnihof. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 02.30 uur schrokken de bewoners van een woning in het Mascagnihof wakker van een harde knal en glasgerinkel. In de keuken op de benedenverdieping troffen ze glasscherven aan. Het raam van de achterdeur bleek te zijn vernield. Een van de bewoners had twee verdachten zien wegrennen en informeerde de politie. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen in het park van het Puccinihof een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gistermiddag om 17.00 uur in een drogisterij aan het Piusplein een 27 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat de man bij meerdere winkels in het centrum proletarisch had gewinkeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Op het moment dat de verdachte de drogisterij verliet trad het alarm van het beveiligingspoortje bij de uitgang in werking. Een medewerker van de winkel sprak de man aan en droeg hem over aan de gealarmeerde agenten. De verdachte had enkele, niet betaalde goederen, van de drogisterij in zijn zak zitten. Onderzoek wees verder uit dat de verdachte ook van andere winkels uit het centrum van Tilburg goederen bij zich had waarvan hij geen aankoopbewijs kon overleggen.

TILBURG De politie heeft gistermiddag omstreeks 15:45 uur een 27 jarige inwoner uit Tilburg in de Jan Heijnstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij is door een beveiligingsbeambte overgedragen aan de politie.

Een medewerkster zag dat de man in een winkel een mes uit de verpakking trok. Hij stopte het mes in zijn jas, rekende toen enkele andere artikelen af en verliet de zaak. Buiten de winkel sprak een beveiligingsbeambte hem aan en trof met toestemming in een van zijn zakken het mes aan. De verdachte werd overgedragen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af. Hij vertelde het mes gekregen te hebben van een vriend.

Auteur: Desiree Brabers