Ingezonden persbericht


Persbericht

Wacom komt met nieuw pentablet

Nieuwe PL-521 uitbreiding Wacom's PL-Interactive Pen Display productreeks


* De PL-reeks beschikt nu over JustWrite Office software en biedt een complete oplossing voor dynamische presentaties

Amsterdam, 18 april 2007 - Wacom, marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays, lanceert vandaag de PL-521. Dit is een hoge resolutie 15-inch beeldscherm, waarop je met een digitale pen rechtstreeks kunt schrijven, aantekenen en navigeren. Met de PL-521 richt Wacom zich op ondernemingen van iedere omvang met vergaderruimten, training centra, directiekamers en videoconferencing- faciliteiten. Ook voor opleidingsinstituten zoals universiteiten, hogescholen en business schools is de PL-521 een innovatief instrument, ideaal voor gebruik in dynamische en interactieve presentaties en lezingen.

De PL-521 heeft een strakke vormgeving, een robuuste standaard en neemt maar weinig plaats in op het bureau. Het biedt een 15 inch-beeldscherm, XGA-resolutie met 1024 x 768 pixels en 16.2 miljoen kleuren. De standaard is volledig verstelbaar waardoor de display van positie kan wijzigen; van 140 graden horizontaal tot 130 graden verticaal.

De door Wacom gepatenteerde pentechnologie biedt een natuurlijk gereedschap voor handgeschreven teksten en notities en stelt de gebruiker in staat om met de pen over het scherm te navigeren, menu's aan te wijzen en aan te klikken. De ergonomisch ontworpen pen is draad- en batterijloos en heeft 512 verschillende drukniveaus. De pen is het meest intuïtieve apparaat om een computer te bedienen tijdens een presentatie of een les.

Ideale software voor interactieve presentatie - JustWrite Office

JustWrite Office is een Microsoft Office plug-in om rechtstreeks handgeschreven notities, commentaar, krabbels of handtekeningen toe te voegen aan ieder Word, Excel en PowerPoint document. De Screen Markup-functie stelt gebruikers in staat handgeschreven notities, highlights of grafische voorstellingen toe te voegen aan willekeurige programma's om daarna deze wijzigingen op te slaan als een beeldbestand. De JustShow-functie voor gebruik met Microsoft PowerPoint maakt het mogelijk om schetsen, highlights, pijlen of zelfs complete grafieken live in te voegen, voor een indrukwekkende presentatie.

De cursor kan ook gebruikt worden als een virtuele laser aanwijzer. JustWrite Office wordt gebundeld geleverd met beide producten uit de PL-reeks.

Voordelen voor zakelijke of educatieve presentaties en bijeenkomsten

De producten uit de PL-reeks kunnen worden gebruikt voor bijeenkomsten of presentaties ongeacht hun omvang. Ze worden geleverd met een VGA (RGB) pass-through connector om een videoprojector aan te sluiten voor grote projecties, daarmee zijn ze geschikt voor conferenties, trainingsruimtes en collegezalen. Door gebruik te maken van de interactieve pen display kan de presentator op het scherm notities maken direct in een presentatie, vergelijkbaar met de notities die op een traditionele overhead projector worden gemaakt echter nu met alle voordelen van het digitaal werken. De gebruiker kan gedurende de presentatie handgeschreven notities toevoegen of grafieken en diagrammen, belangrijke punten onderstrepen en deze later met de presentatie opslaan.

Door met de pen selecties te maken, markeringen of illustraties aan te brengen op het scherm wordt een optimaal visueel effect bereikt waardoor de presentaties levendiger worden met spontane reacties van het publiek als gevolg.

Interactieve sessies worden effectiever met de PL Interactieve Pen Displays en de communicatie wordt verbeterd. Immers, de resultaten kunnen rechtstreeks op het scherm worden geschreven waarbij de presentator of instructeur zich niet van het publiek hoeft af te wenden. Het betekent ook dat tijdens deze handelingen het scherm niet wordt afgedekt door lichaam, hand of arm.

Voordelen voor web- en videoconferencing

Voor web- en videoconferencing kunnen de PL Interactieve Pen Displays dienen als virtueel podium. Verschillende pennen, highlighters en andere presentatie-hulpmiddelen kunnen gebruikt worden om de aandacht te trekken en bepaalde details te onderstrepen. Door met data conferencing applicaties te werken zoals Adobe Acrobat Connect, GotoMeeting, NetMeeting, WebEx en LiveMeeting kunnen alle deelnemers hun ideeën of schetsen delen zelfs als ze zich in een ander werelddeel bevinden. Web-based training met klanten of studenten wordt levendiger en interactiever.

Penervaring met Windows Vista en Office 2007

Windows Vista biedt belangrijke peninvoer features voor een sneller, makkelijker en een meer efficiëntere computerervaring. Gebruikers van een Wacom PL Interactieve Pen Display kunnen genieten van nieuwe intuïtieve, door Vista mogelijk gemaakte functies voor het maken van notities, handschriftherkenning en tijdbesparend penbewegingen waarbij gebruikers met slechts één vingeraanraking functies kunnen activeren.

Alle versies van Vista (behalve Home Basic) bieden volledige penfunctionaliteit met voordelen voor communicatie en navigatie die de gehele computerervaring positief beïnvloeden. Voorts ondersteunen Office 2007-applicaties zoals Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote die op Vista draaien, allemaal de digitale markeringen met een Wacom-pen en bieden makkelijke toegang tot functies als digitaal inkten (in documenten kunnen schrijven) en intuïtieve samenwerking. Gebruikers kunnen een pen gebruiken of een highlighter om notities te maken, ruwe schetsen te creëren, of markeringen te maken in documenten, spreadsheets, presentatiedia's en e-mailberichten.

De PL-productlijn is bedoeld voor de niet-grafische wereld, bijvoorbeeld voor de markten van presentaties, audio editing, kantoorautomatisering, command en control systems en bieden een ideaal gereedschap voor een intuïtieve workflow.

Prijzen en beschikbaarheid

De PL-521 is vanaf april beschikbaar via FIVE 4 U B.V. (+31 (30) 241 55 55), Ingram Micro B.V. (+31 (0)30 246 40 01) en McDos international bv (+31 (24) 3722 800) en kost ¤ 999 exclusief BTW. Op het product geldt een garantie van twee jaar.

-Einde-

Noot redactie: De PL-521 is beschikbaar voor test en evaluatie. Contact: kitty.dammers@steijger.com

Meer informatie over Wacom's Europese productreeks en diensten op: www.wacom.eu.

Over Wacom

Wacom®, opgericht in 1983 heeft wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays. Het bedrijf heeft over de hele wereld klanten die gebruikmaken van de draadloze, batterijloze, drukgevoelige pentechnologie voor het maken van digitale content. Wacom's gepatenteerde, elektromagnetische resonantietechnologie, met de naam Penabled®, wordt ook aangeboden als OEM-oplossing aan fabrikanten van PC- en Macintosh-computers. Veel van de hedendaagse tablet pc's vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van de Penabled-technologie voor peninvoer. In de toekomst zal Penabled-technologie een leidende rol spelen bij de ontwikkelingen van mobiele apparaten, zoals smart phones en PDA's. Wacom is een wereldwijde onderneming met het moederbedrijf, Wacom Company Ltd. in Japan en vestigingen in Noord-Amerika (Wacom Technology Corporation), Duitsland (Wacom Europe GmbH), Groot-Brittannië (Wacom Components Europe Ltd.), China (Wacom China Corporation), Korea (Wacom Digital Solutions), Australië (Wacom Australia Pty, Ltd) en andere locale kantoren in Asia Pacific.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Pleon Jeronimus Wolf

Cees Steijger

tel: 0344 677300

fax: 0344 677399

e-mail:cees.steijger@pleon.com

Wacom Europe GmbH

Michael Domke

Public Relations Manager

tel +49 (2151) 3614 307

fax +49 (2151) 3614-333

e-mail:l michael.domke@wacom.eu