Ingezonden persbericht


Persbericht

JONES LANG LASALLE EN TROOSTWIJK MAKELAARS O.G. GAAN SAMEN

Amsterdam, 18 april 2007 ­ Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL) neemt per 10 mei 2007 Troostwijk Makelaars O.G. over van de Troostwijk Groep. Dit zal resulteren in een samenvoeging van de Nederlandse activiteiten van Jones Lang LaSalle met die van Troostwijk Makelaars. Het doel is een verbreding en professionalisering van de dienstverlening en een versterking van de marktpositie door groei. Door de samenvoeging ontstaat een makelaarskantoor dat zowel nationale als internationale klanten (beleggers, ontwikkelaars, eindgebruikers en overheid) optimaal kan bedienen op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Jones Lang LaSalle en Troostwijk Makelaars O.G. staan volgens de meest recente peiling respectievelijk op de 2e en 4e plaats op de ranglijst van makelaarskantoren in Nederland. Gezamenlijk vormen beide ondernemingen binnenkort het grootste kantoor in Nederland op de markt van aan- en verkoop van beleggingsobjecten. In 2006 verkochten beiden voor meer dan 2,3 miljard aan beleggingsobjecten. Ook op het gebied van o.a. aan- en verhuur van kantoorruimte neemt het nieuwe bedrijf een toppositie in, met een gerealiseerd transactievolume in 2006 van meer dan 600.000 m² en een portefeuille van meer dan 2 miljoen m² na de fusie.

In de loop van 2007 zal de transformatie tot één onderneming, onder de naam Jones Lang LaSalle, plaatsvinden. Het proces zal uiterlijk op 1 januari 2008 zijn afgerond. Troostwijk Makelaars O.G. heeft 75 medewerkers en Jones Lang LaSalle 150 medewerkers. In de nieuwe combinatie worden alle teams samengevoegd. De nieuwe directie van Jones Lang LaSalle zal per mei bestaan uit Chairman Marijn Snijders, de huidige algemeen directeur van Troostwijk Makelaars O.G., Managing Director Eric de Clercq Zubli en Chief Operating Officer Erik Huigen.

Eric de Clercq Zubli: "Jones Lang LaSalle en Troostwijk Makelaars gaan samen omdat wij een gemeenschappelijke visie hebben over de toekomst van de vastgoedmarkt: de markt vraagt duidelijk om professionele internationale partijen die de top nastreven in kwaliteit, dienstverlening, het afleggen van verantwoording en transparantie."

-2-

Marijn Snijders voegt toe: "Op deze vraag van de markt spelen zowel Troostwijk Makelaars als Jones Lang LaSalle al jaren met succes in. Door samen te gaan, bieden wij onze cliënten de zekerheid dat zij zaken doen met een zeer sterke professionele partij die als adviseur volledige onafhankelijkheid garandeert. Daarom zal deze nieuwe, sterke combinatie een versnelde groei doormaken en blijvend investeren in research."

Troostwijk Groep verkoopt Troostwijk Makelaars O.G. enerzijds om zich te kunnen focussen op haar core business: taxaties, anderzijds om de internationale groei voor Troostwijk Makelaars mogelijk te maken. Het internationale netwerk van Troostwijk Groep is primair gericht op taxaties. Algemeen directeur Ad Westerhof: "Wij zijn al vele jaren het grootste taxatiebureau van Nederland en nemen ook internationaal een koppositie in. Door de verkoop kan ook Troostwijk Makelaars zich internationaal ontwikkelen en wordt de onafhankelijke positie van Troostwijk Groep als taxateur gewaarborgd. Dat zijn wij onze opdrachtgevers verplicht. Wij richten onze focus dan ook onverminderd op hetgeen wij al meer dan 75 jaar doen en waar we onze sporen in hebben verdiend: taxaties"


- Einde bericht - Note voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jones Lang LaSalle Troostwijk Makelaars O.G. Troostwijk Groep De heer E. Huigen
De heer M. Snijders de heren A. Westerhof en W. Westerhof Tel. : (020) 5 405 405 Tel.: (0)20 ­ 66 66 707 Tel.: (020) 666 66 99

Over Jones Lang LaSalle
Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL), heeft wereldwijd meer dan 150 kantoren in meer dan 450 steden in 50 landen. Met een omzet van meer dan $2,0 miljard in

2006, biedt de organisatie brede geïntegreerde vastgoed- en investment management expertise aan eigenaren, gebruikers en beleggers op lokaal, regionaal en mond aal niveau. Jones Lang LaSalle is marktleider op het gebied van vastgoed- en corporate facility management services en beheert wereldwijd een i
vastgoedportefeuille van 91 miljoen m2. In 2006 voltooide de organisatie beleggingstransacties met een kapitale waarde van $ 70,9 miljard. LaSalle Investment Management, onze zusterorganisatie, behoort tot de grootste en meest diverse Investment Management adviseurs ter wereld. Zij beheren een totaal vermogen van circa US$ 40.6 miljard.

Ingezonden persbericht