Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Athena-premie voor jonge vrouwelijke talenten in de chemie

18 april 2007

NWO Chemische Wetenschappen heeft het Athena-programma gestart om de benoeming van talentvolle vrouwelijke onderzoekers op een vaste positie te stimuleren. De doelgroep bestaat uit vrouwelijke wetenschappers die een Veni-subsidie bij Chemische Wetenschappen hebben verworven of die in de toekomst verwerven. De premie bedraagt EUR100.000 en wordt verstrekt aan Veni-laureaten die gedurende hun Veni-project een vaste aanstelling krijgen.

Chemische Wetenschappen (CW) beoogt met het Athena-programma jonge vrouwelijke onderzoekers te stimuleren om te kiezen voor een wetenschappelijke carrière en hun loopbaanperspectief te verbeteren. Met deze premie wordt de vaste benoeming van vrouwelijke talenten als universitair docent of een gelijkwaardige positie aan een onderzoeksinstituut bevorderd.

Strategie Chemische Wetenschappen

CW hecht veel waarde aan het bieden van kansen aan talentvolle onderzoekers. De afgelopen jaren is de Vernieuwingsimpuls een zeer aantrekkelijk instrument gebleken om jonge onderzoekers te stimuleren hun eigen ideeën te volgen. CW heeft in haar Strategie 2007-2010 `Naar een Environment of Excellence' aangekondigd dat het extra aandacht zal besteden aan ondervertegenwoordigde groepen in de bètawetenschappen, waaronder vrouwelijke onderzoekers.

Vrouwen in de wetenschap

In Nederland is het percentage vrouwen werkzaam in de bèta en technische wetenschappen kleiner naarmate de positie hoger is. Zo zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de universitair docent (UD)-, universitair hoofddocent (UHD)- en hoogleraarrangen. CW betreurt dit omdat het vrouwen even geschikt acht voor deze functies als mannen. Met het succesvolle Aspasia-programma van NWO wordt de doorstroom van vrouwelijke Vidi- en Vici-laureaten naar UHD- en hoogleraarposities bevorderd. CW heeft geconstateerd dat aanvullende actie nodig is om te bewerkstelligen dat ook vrouwen uit de grote groep postdocs met een tijdelijke aanstelling doorstromen naar een vaste wetenschappelijke positie.

Voorloper Athena

Van 2000 tot en met begin 2007 stimuleerde CW, samen met de NWO-gebieden Aard- en Levenswetenschappen (ALW) en Exacte Wetenschappen (EW), deze doorstroming met het MEERVOUD-programma. Vanwege de bescheiden belangstelling voor dit programma bij CW en de beperkte mogelijkheden om aanvragen in onderlinge competitie te selecteren, heeft CW begin 2007 besloten het nieuwe Athena-programma te starten.

..............................

Noot voor de redactie,