Ingezonden persbericht


Nieuwe Pinnacle PCTV tuner brengt de complete TV-ervaring nu ook naar de nieuwste generatie laptops met een ExpressCard slot

Consumenten kunnen nu genieten van digitale TV via de ether (DVB-T) en analoge kabel TV dankzij de uiterst kleine PCTV Hybrid ExpressCard

EINDHOVEN, NEDERLAND - 18 april 2007 - Avid Technology Inc. kondigt vandaag aan dat haar consumentendivisie Pinnacle Systems Inc, de Pinnacle PCTV -productreeks heeft uitgebreid met de Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard; de eerste digitale en analoge TV-tuner van Pinnacle Systems voor laptops die beschikken over het nieuwe ExpressCard slot.

"De Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard maakt gebruik van het kleine formaat en de hoge doorvoersnelheid van het ExpressCard-slot voor het leveren van een geweldige TV-ervaring," zegt David Barnby, Vice President Sales & Marketing EMEA van Pinnacle Systems.

Complete TV-ervaring voor nieuwste generatie laptops De Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard is slechts 34mm breed en compatible met de nieuwste generatie laptops met een 34mm of 54mm ExpressCard slot. Voor gebruik met een 54mm slot wordt een adapter meegeleverd voor maximale mechanische stabiliteit. De Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard bevat zowel een tuner voor het analoge kabelsignaal als een tuner voor digitale TV via de ether. De ExpressCard wordt geleverd inclusief een mini-antenne, afstandsbediening en de nieuwste softwareversie van Pinnacle TVCenter Pro, voor TV kijken en opnemen.

Kijken: Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers op een comfortabele manier naar analoge en digitale TV uitzendingen kijken. In Nederland zijn de zenders Nederland 1, 2, 3 en de regionale omroep gratis, digitaal via de ether te ontvangen. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) zijn bijna alle zenders gratis digitaal te ontvangen. Voor het complete Nederlandse zenderaanbod is het ook mogelijk om een analoog kabelsignaal aan te sluiten.

TimeShift & Opnemen: Naast TV kijken kan de gebruiker met de meegeleverde Pinnacle TVCenter Pro software ook digitale of analoge TV uitzendingen pauzeren (TimeShiften) en opnemen. Programma's kunnen direct opgenomen worden of, via de elektronische programmagids, geprogrammeerd worden. Alle opnames worden op de harde schijf opgeslagen in DVD-kwaliteit MPEG2-formaat of in het ruimtebesparende DivX-formaat. Het is ook mogelijk om programma's rechtstreeks op DVD op te nemen.

Importeren: De Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard maakt het eenvoudig om video te bewerken en op te nemen van videorecorders, camcorders en game-consoles dankzij de inbegrepen A/V kabel en de Pinnacle Studio Quickstart software. Met deze "light" versie van Pinnacle's videobewerkingssoftware kunnen films gemonteerd en op DVD gebrand worden.

Ideaal voor Windows Vista
Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard is gecertificeerd voor Windows Vista, wat garandeert dat het volledige compatible is met Windows Media Center. Gebruikers kunnen dus ook met Windows Media Center, dat inbegrepen is in Windows Vista (Home Premium en Ultimate) en Windows XP Media Center Edition, TV kijken, pauzeren en opnemen. (afstandsbediening voor Windows Media Center is los verkrijgbaar).

Prijs en beschikbaarheid
De Pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard is vanaf mei verkrijgbaar bij de bekende retailketens, computervakhandel en via de website van Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com). De verkoopadviesprijs bedraagt E 129,00 inclusief BTW.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, PCTV To Go, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar: www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com. © 2007 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools en Digidesign zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

---- --