Gemeente Leeuwarden

Burgerjaarverslag 2006: wat ging goed en wat moet beter in Leeuwarden?

"Leeuwarden is in beweging. Er wordt hard gewerkt om onze stad aangenamer te maken. Voor nu, maar ook in de toekomst. We willen allemaal volop kunnen genieten van een mooie en veilige stad voor iedereen. Om dat te bereiken moeten strategische plannen worden ontwikkeld, die goed zijn voor de stad, "stelt burgemeester Dales in het voorwoord van het Burgerjaarverslag 2006 van de gemeente Leeuwarden.

Het jaarverslag is vanaf woensdag beschikbaar voor alle geinteresseerden en geeft een overzicht van de stad in 2006. Zowel in cijfers, als ook gebeurtenissen. Dales blikt terug: "In een jaar gebeurt er heel wat. In het burgerjaarverslag kunt u lezen over wat er allemaal tot stand gebracht is. Er zijn echter ook zaken die niet goed zijn gegaan." Het verslag geeft een aantal duidelijke conclusies en aanbevelingen over wat er nog moet gebeuren: wat ging goed en wat moet beter in Leeuwarden? Daarin komen, naast bestuurders, ook betrokken Leeuwarders aan het woord.

Een aantal onderwerpen, waaronder milieu, veiligheid, burgerparticipatie en dienstverlening, komen extra aan bod in het Burgerjaarverslag.

Naast het gedrukte exemplaar van het Burgerjaarverslag 2006 staat de integrale tekst, uitgebreide achtergrondinformatie over alle onderwerpen en een beeldverslag (foto's met bijschriften) ook op de website van de gemeente Leeuwarden: www.leeuwarden.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon: 058 - 233 4002.