Liquidnet kondigt recordresultaten aan van eerste ...........

18.04.2007 / 16:47 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Liquidnet

Liquidnet

Liquidnet kondigt recordresultaten aan van eerste kwartaal 2007

NEW YORK, April 18 /PRNewswire/ --


- Bedrijf rondt aankoop van Miletus Trading af

Liquidnet, de wereldwijde elektronische topmarktplaats voor blokhandel, kondigde vandaag de resultaten aan van het eerste kwartaal van 2007 met recordprestaties in de Verenigde Staten, Europa en Canada. Het bedrijf kondigde tevens de afronding aan van de aankoop van Miletus Trading, een toonaangevende agency-only-effectenmakelaar die geavanceerde kwantitatieve uitvoeringsstrategieën en analyses levert aan institutionele beleggers.

"Onze strategie om één enkele wereldwijde institutionele marktplaats op te bouwen doet het goed en we kunnen hiermee verder voordeel halen door meer wereldwijde nadruk te plaatsen op het bereiken van de beste uitvoering," zei Seth Merrin, CEO van Liquidnet. "De aankoop van Miletus Trading laat ons toe ons aanbod verder uit te breiden en onze ledengemeenschap nog meer liquiditeit te leveren."

Aankoop van Miletus Trading

Tijdens het eerste kwartaal van 2007 rondde Liquidnet de aankoop van Miletus Trading af. We zijn reeds gestart met het eerste geïntegreerde product dat de liquiditeitspool van 3 miljard aandelen van Liquidnet zal combineren met de toonaangevende kwantitatieve analyse- en uitvoeringsstrategieën van Miletus. Deze twee eenheden blijven in de volgende periode als afzonderlijke bedrijven bestaan.

"De aankoop van Miletus Trading door Liquidnet laat ons toe om onze leden snel onovertroffen prestaties te leveren terwijl we strategisch uitbreiden," zei Alfred Eskandar, CEO van Miletus Trading en directeur van de Corporate Strategy Group van Liquidnet. "We zijn opgewonden over wat de nieuwe functionaliteit voor onze leden zal betekenen. De afronding van de aankoop is de eerste stap in een uitvoerig integratieplan dat we tijdens het volgende kwartaal in fasen zullen onthullen."

Hoogtepunten

Tijdens het eerste kwartaal van 2007 leverde Liquidnet belangrijke prestaties in zijn drie belangrijkste markten: de Verenigde Staten, Europa en Canada (zie hieronder voor selecte hoogtepunten).

Hoogtepunten in de VS

Tijdens het eerste kwartaal van 2007 bedroeg het gemiddeld dagelijks volume van Liquidnet 56,8 miljoen aandelen, een toename van 6 procent tegenover het vierde kwartaal van 2006 en een toename van 28 procent tegenover hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor. Het aantal leden dat Amerikaanse aandelen verhandelt liep op tot 380 en deze leden brachten dagelijks bijna 2 miljard Amerikaanse aandelen in natuurlijke liquiditeit met zich mee. Tijdens het kwartaal klom Liquidnet op tot zevende en negende grootste institutionele makelaar voor effecten die respectievelijk op NASDAQ en NYSE genoteerd staan.(1)

Liquidnet H2O, een van de snelst groeiende liquiditeitspools in de sector, laat leden toe met bijkomende liquiditeit van Streaming Liquidity Partners (SLP's) in wisselwerking te staan. Bij de sluiting van het eerste kwartaal had Liquidnet H2O 14 live SLP's die dagelijks gemiddeld ongeveer 855 miljoen liquiditeitsaandelen naar Liquidnet brachten; een toename van 16 procent in liquiditeit tegenover het vierde kwartaal van 2006.

(1) Bron: Plexus rapport, januari 2007.

Hoogtepunten in Europa

Tijdens het eerste kwartaal van 2007 verhandelden de leden van Liquidnet Europe 6,8 miljard pond sterling, een toename van 31 procent tegenover het vierde kwartaal van 2006. Groei in verhandeld kapitaal op het Europese vasteland nam tegenover het eerste kwartaal van 2006 toe met 150 procent. Liquidnet Europe ondersteunt momenteel handel in 20 Europese markten en tijdens het tweede kwartaal zullen bijkomende markten gelanceerd worden.

"Ik ben ontzettend tevreden over de voortdurende groei in verhandeld kapitaal die onze leden in Liquidnet behalen," zei John Barker, directeur van Liquidnet Europe. "Deze toename is niet alleen te wijten aan onze groeiende pan-Europese liquiditeitspool die meer mogelijkheden biedt om met wereldwijde leden van Liquidnet te handelen, maar ook aan het hoger algemeen gebruik van ons uitbreidend ledenbestand. Ons doel is om handel te ondersteunen in alle kernmarkten waar onze leden in handelen."

Hoogtepunten in Canada

Tijdens het eerste kwartaal van 2007 verhandelden leden van Liquidnet wereldwijd meer dan 25 miljoen Canadese aandelen. Bij de sluiting van het eerste kwartaal van 2007 droegen 177 bedrijven die lid zijn van Liquidnet bij aan de Canadese liquiditeitspool met gemiddeld bijna 88 miljoen aandelen per dag.

"Met bijna 88 miljoen aandelen per dag hebben leden van Liquidnet hun Canadese liquiditeit gecombineerd tot één enkele, toegankelijke, veilige plaats die steeds vaker tot de uitmuntende uitvoering van moeilijk verhandelbare Canadese aandelen leidt," zei Robert Young, COO van Liquidnet en president van Liquidnet Canada. "Op enkele maanden tijd trok het model van Liquidnet meer Canadese blokliquiditeit aan van klanten dan eender welke andere traditionele TSX-dealer. Toegang tot deze liquiditeit betekent grotere uitvoeringen aan betere prijzen voor beleggers in Canadese aandelen."

Over Liquidnet

Liquidnet is de elektronische topmarktplaats voor blokhandel. Liquidnet stelt instellingen voor geldbeheer in staat om grote blokken aandelen rechtstreeks en anoniem te verhandelen met significante prijsverbetering en weinig tot geen invloed van de markt. Liquidnet werd opgericht in 2001 en het bedrijf stelt zijn leden momenteel in staat om in 22 wereldwijde aandelenmarkten te handelen. Het hoofdkantoor van Liquidnet bevindt zich in New York en er zijn ook kantoren in Londen, Toronto, Tokio, Hongkong en Sydney. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar www.liquidnet.com.

Liquidnet, Inc. is lid van NASD/SPIC. Miletus Trading, LLC is lid van NASD/SIPC. Liquidnet Europe Limited wordt gereguleerd door de Britse Financial Services Authority en is lid van de London Stock Exchange. Liquidnet Canada Inc. wordt gereguleerd door de Ontario Securities Commission en is lid van IDA/CIPF. Liquidnet Asia Limited diende een aanvraag in bij de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten uit te voeren in Hongkong. Liquidnet Asia Limited heeft momenteel geen vergunning, wordt niet gereguleerd en heeft verder geen toelating van de Monetary Authority of Singapore en is momenteel niet actief op de markt in Singapore. Liquidnet Japan Inc. is gereguleerd door de Financial Services Agency of Japan en is lid van JSDA/JIPF. Liquidnet Australia Pty Ltd. diende een aanvraag in bij de Australian Securities and Investments Commission voor de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten uit te voeren in Australië.

Website: www.liquidnet.com

Contact:

Nicole Olson bij Liquidnet Corporate Communications, +1-646-674-2149, nolson@liquidnet.com