NVZ en Prismant onderstrepen samenwerking

18.04.2007 / 16:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Prismant

Prismant

Patienttevredenheidsonderzoek: NVZ en Prismant onderstrepen samenwerking

Utrecht, 18 april 2007 - De NVZ en Prismant werken met ingang van 2007 samen bij het uitvoeren van patiënt- of klanttevredenheidsonderzoek. Woensdag 18 april bekrachtigden NVZ-voorzitter Joan Leemhuis-Stout en Prismant-directeur Guus van Montfort de samenwerking met de ondertekening van een convenant. NVZ en Prismant kunnen ziekenhuizen gezamenlijk een onafhankelijk, efficiënt en doelmatig onderzoek aanbieden naar de tevredenheid van hun patiënten over de geboden zorg. Met de uitkomsten kunnen ziekenhuizen hun zorg beter afstemmen op de wensen van hun patiënten.

Beide organisaties hebben veel ervaring met het uitvoeren van patiënttevredenheidsonderzoek. De NVZ en Prismant vinden dat hun deskundigheden en ervaring goed bij elkaar aansluiten.
In het NVZ/Prismant aanbod kunnen ziekenhuizen kiezen of zij gebruik maken van internet en/of papier en of zij externe ondersteuning nodig hebben. Ook kiezen ziekenhuizen welke vragenlijst zij willen hanteren. Er is een standaard vragenlijst, ontwikkeld door de NFU/NVZ, die naar wens aangevuld kan worden met extra vragen. Maar ook is het mogelijk met andere vragenlijsten deel te nemen.

De samenwerking tussen de NVZ en Prismant betekent eveneens dat zij zullen werken met een gezamenlijke database. Hierdoor is benchmarking beter mogelijk. Deze database wordt belegd bij een onafhankelijke externe partij.

///////////////////////////////////