Federale regering Belgie


De Ombudsdienst Pensioenen: het Jaarverslag 2006 is verschenen (2007-04-18)

De Ombudsman voor de Pensioenen stelt op dinsdag 24 april 2007 om 10.30 u het Jaarverslag 2006 van de Ombudsdienst Pensioenen voor op een persconferentie. Op het einde van de persconferentie zal de Ombudsman het jaarverslag officieel overhandigen aan de heer Bruno TOBBACK, Minister van Leefmilieu en Pensioenen.

Sedert zijn oprichting in 1999 heeft de Ombudsdienst meer dan 12.000 gepensioneerden kunnen helpen. Dit jaar hebben 1.700 mensen een beroep op de Ombudsdienst gedaan.

De bemiddeling van de Ombudsman voor de Pensioenen levert geregeld een hogere pensioenuitkering op. Zijn actieveld beperkt zich echter niet tot het oplossen van individuele gevallen. Indien uit het onderzoek van de dossiers een disfunctie of een discriminatie blijkt, formuleert de ombudsman aanbevelingen om het probleem voor alle betrokken gepensioneerden op te lossen.

Soms is de bevestiging van de correcte toepassing van de pensioenwetten, rekening houdend met hun persoonlijke loopbaan, een geruststelling voor de gepensioneerden. In die gevallen draagt de gedetailleerde uitleg over regels die toegepast zijn door de pensioendiensten, of nog, het feit dat het dossier zorgvuldig beheerd is, bij tot het wegnemen van hun zorgen.

De Ombudsman bespreekt op de persconferentie enkele opmerkelijke voorbeelden van pensioenproblemen. Overigens heeft hij het eveneens over moeilijkheden in de pensioenregeling waarmee ook mensen die nog niet gepensioneerd zijn te maken hebben. Kortom, wat de Ombudsman te vertellen heeft, gaat iedereen aan.

De persconferentie vindt plaats in de vergaderzaal van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, WTC III, 2de verdieping, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel op dinsdag 24 april e.k. om 10.30 u.

Meer informatie over dit bericht verkrijgt u bij de Ombudsman

op het telefoonnummer 02/ 274.19.80
per fax op het nummer 02/ 274.19.99
per e-mail klacht@ombudsmanpensioenen.be
of schriftelijk op het adres W.T.C.III, Simon Bolivarlaan 30 bus 5, 1000 Brussel.