ABN AMRO

Amsterdam, 18 april 2007

ABN AMRO blijft op Schiphol

ABN AMRO is dit jaar vijftig jaar op Amsterdam Airport Schiphol gevestigd en zal dat ook de komende tien jaar blijven. De directies van de bank en de luchthaven hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

Jan Peter Schmittmann, directievoorzitter van ABN AMRO Nederland: 'Onze vestigingen op Schiphol zijn voor ABN AMRO een belangrijke toegevoegde waarde. We leven in het tijdperk van globalisering. Internationaal zaken doen is steeds meer een vanzelfsprekendheid en vliegvakanties zijn onderdeel van het dagelijks leven. Op Schiphol is onze dienstverlening op de reiziger afgestemd, waarbij snelheid en een persoonlijke benadering voorop staan.'

Pieter Verboom, Chief Financial Officer van Schiphol Group: "De service en financiële dienstverlening van ABN AMRO zijn niet meer weg te denken uit onze AirportCity. Wij zijn daarom ook blij dat we onze uitstekende samenwerking kunnen verlengen met nog eens tien jaar."

In de vandaag getekende overeenkomst is afgesproken dat alle locaties van ABN AMRO een face-lift krijgen en dat er een Financial Center op Schiphol Plaza (het zogenoemde Financial Plaza) komt. Kenmerkend voor deze vestiging is dat de klant direct hoogwaardig financieel advies krijgt zonder daarvoor een afspraak te maken. Het Financial Plaza richt zich voornamelijk op de 62.000 medewerkers die op Schiphol werken.

ABN AMRO is sinds 1957 op de luchthaven gevestigd. De dienstverlening beperkte zich destijds tot het wisselen van geld, maar is in de loop der jaren verveelvoudigd en uitgebreid. Inmiddels heeft de bank acht wisselkantoren en twee vestigingen op Schiphol en vonden er in 2006 meer dan 2 miljoen transacties plaats.

Vorig jaar is op Schiphol de ABN AMRO Preferred Banking Lounge geopend. Klanten van de bank kunnen daar op een aangename manier verblijven tot aan het vertrek van hun vliegtuig. Ook is het mogelijk bankzaken te regelen, bijvoorbeeld internet bankieren of een reisverzekering afsluiten. Vorig jaar maakten ruim 8.000 Preferred Banking klanten gebruik van deze lounge.

De dienstverlening van ABN AMRO op Schiphol bestaat uit:
* 8 wisselkantoren, twee vestigingen en de ABN AMRO-lounge
* 15 geldautomaten voor de uitgifte van euro's, 4 geldautomaten voor de uitgifte van dollars

* 6 vreemde valuta wisselautomaten

* 6 sealbagautomaten

* 3 muntroluitgifteautomaten

* 15 chipknip oplaadpunten

De vestigingen zijn 7 dagen per week van 6.00 uur tot 22.00 uur ('s zomers tot 05.00 uur) geopend.

Perscontacten: 020-6288900

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.