Gemeente 's-Hertogenbosch

18-04-2007
Jongeren pak die kans en win - 10.000,- met DOE-geld!

De gemeente wil graag goede initiatieven van jongeren ondersteunen en heeft daarvoor DOE-gelden in het leven geroepen. De gemeente stelt jaarlijks EUR 40.000,- beschikbaar voor het uitvoeren van goede initiatieven van jongeren.

Hoe wordt DOE-geld ingezet?
We willen het DOE-geld inzetten op twee manieren:
- het is belangrijk dat initiatieven van jongeren en voor jongeren snel worden gehonoreerd. De maximale bijdrage per initiatief bedraagt EUR 3.000,-;

- er wordt jaarlijks een prijsvraag georganiseerd waarbij één keer een groots initiatief kan worden neergezet. Het winnende idee wordt beloond en uitgevoerd. De aanvragen en de prijsvraag worden beoordeeld door een onafhankelijke 9-koppige DOE-jury die grotendeels uit jongeren bestaat.

Wat zijn de criteria?
Als je wilt meedoen aan deze prijsvraag, dan moet jouw plan voldoen aan de volgende criteria:

- de activiteit moet voor en door jongeren (12 t/m 25 jaar) zijn opgezet;

- het moet voor alle jongeren in 's-Hertogenbosch toegankelijk zijn;
- de activiteit moet een (maatschappelijk) doel hebben;
- het geld mag niet worden besteed aan de aanschaf van materialen zoals (spel)computers, digitale camera's enz.;

- de activiteit moet uitvoerbaar/realiseerbaar zijn.

Wat moet je doen?
Bedenk een goed plan dat voldoet aan alle bovenstaande criteria en maak een begroting. Je kunt via de jongerencontactambtenaar Indra Deckers het DOE-geldformulier opvragen dat je kan helpen bij het plan op te stellen. Stuur dit plan vóór vrijdag 18 mei 2007 naar inde@s-hertogenbosch.nl o.v.v. DOE-geld prijsvraag. Vermeld hierbij ook jouw persoonlijke gegevens.

Winnaar
In 2006 heeft de meidengroep "All in The Mix" de prijsvraag gewonnen. Zij hebben zaterdag 21 april 2007 een multicultureel jongerenfestival georganiseerd op de Parade. Als jij dit jaar de winnaar bent van de DOE-geld prijsvraag, dan ga jij jouw plan ook daadwerkelijk uitvoeren binnen een jaar tijd. Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen, want je kunt rekenen op begeleiding vanuit de gemeente.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Indra Deckers, Jongerencontactambtenaar van de gemeente 's-Hertogenbosch, tel. (073) 615 98 41 of e-mail inde@s-hertogenbosch.nl.