Gemeente Schiedam


April

Groep Hoppe fietst 20.453 bijeen voor Doe Een Wens Stichting

18 april 2007

De actie van Groepe Hoppe om geld in te zamelen voor de Doe Een Wens Stichting heeft 20.453 euro opgebracht. Dat werd afgelopen dinsdag bekend tijdens de ploegenpresentatie van de Groep Hoppe waarbij ploegleider Eric van Staveren een cheque uitreikte aan Harmienke Kloeze, de directeur van de stichting. Het bedrag is door ondermeer sponsoring bijeengebracht. De Groep neemt op zaterdag 21 april deel aan de wielerprestatietocht de Amstel Gold Race over 100 km in de heuvels van Zuid-Limburg.

De Groep Hoppe is voortgekomen uit het overleg tussen bewoners, vrijwilligers, beroepskrachten en lokale politici, die samen werken aan verbetering van het sociale klimaat in Groenoord. Deze groep kwam voor het eerst bijeen in juli 2006 in proeflokaal Hoppe. Er ligt inmiddels een activiteitenprogramma dat optimaal inspeelt op de vraag van bewoners en bijdraagt aan een positief imago van Groenoord. Opvallend is de grote hoeveelheid sportieve activiteiten waar bewoners van deze wijk, zowel jong als oud, aan deelnemen. Daaruit ontstond ook het idee om met elkaar te gaan fietsen voor een goed doel.

De wielerploeg bestaat uit bewoners van de wijk Groenoord, wijkteam Schiedam-Noord, Politie Regio Rijnmond, woningcorporatie Woonplus Schiedam, Stichting Welzijn Schiedam en de gemeente Schiedam, waaronder wethouder Yorick Haan. Een intensieve samenwerking derhalve tussen vrijwilligers en beroepskrachten, die ook tijdens het fietsen goed tot uitdrukking komt. Sinds januari wordt er wekelijks in de weekenden getraind, zodat de ploeg inmiddels voor deze prestatie optimaal is voorbereid.
Het goede doel, de Doe Een Wens Stichting, vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle wensen worden vervuld, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen.